Tuesday, December 11, 2007

Hei, Petter StordalenStordalen, det er med stor interesse jeg registrerer at du får rødgrønn ros og støtte i din kamp for innflytelse i Norske Skog. E24. Støtten er av uvurderlig betydning! Faktisk kan støtten fra sosialistene være det som skal til for at du vinner frem i kampen om papirgiganten. Spiller du dine kort riktig, kan du med sosialistenes hjelp ende opp som en mektig industriherre. Du må bare sørge for at du har de rette kontaktene og trykker på de riktige knappene, så ligger Norge for dine føtter.

Stordalen - la oss se på noen andre luringer som har hatt stor suksess med sosialistene og som du kanskje kan lære litt av.

Jens P. Heyerdahl var en smarting, skjønner du. Han fant fort ut hvilke knapper det gjaldt å kunne trykke på for å få til det han ønsket. Som medlem i både Arbeiderpartiet og LO hadde han de mest effektive knappene som kunne skaffes. Med sine medlemskap fikk han mye velvilje og fordelaktig samarbeid hos de som har styrt dette landet i flest år etter krigen. Stordalen - jeg er sikker på at du har hørt uttrykket «noen har snakket sammen». Det var mye lønnsomt «snakk» i tidligere tider. Til å begynne med er det mulig det foregikk i bøttekottet, men senere ble nok samtalene ført i de finere salonger hvor sosialistene trives utrolig godt.

Kjell Inge Røkke er også en smarting. Han observerte Heyerdahl og tok lærdom av ham. Som kjent har den største pengesløseren Norge noen sinne har hatt (nest etter Arbeiderpartiet, selvsagt) offentliggjort at han stemmer Ap. Jeg tar det som en selvfølge at du leser aviser, Stordalen, så det skulle være unødvendig å repetere all den velvilje Røkke har oppnådd blant Ap-politikere på grunn av sin partitilhørighet.

Lær av de som har gått foran deg, Stordalen. En telefon, en email, for ikke å snakke om en invitasjon, vil som oftest bli satt pris på og ikke minst husket. Da Valla fikk problemer i LO, ringte Kjell Inge Røkke til henne for å overbringe oppmuntrende ord. Men det var før det ble klart at norges mektigste person ville bli fullstendig torpedert og kastet ned fra tronen i LO. Så til de grader utstøtt og isolert som Valla er i dag, er det er mulig Røkke angrer på den telefonen nå i ettertid. Men tenk bare på den utrolige effekten den telefonen ville ha hatt for Røkke om ting hadde utviklet seg annerledes. Røkke hadde sannsynligvis hørt det samme som oss, nemlig at Valla har en elefants hukommelse, så Røkke hadde skaffet seg en mektig venn for livet på grunn av den telefonen. Har man LO og Ap med på laget, kan fjell og eierskap flyttes og om nødvendig, statskassen tømmes!

Det er flott at du har vist positive holdninger, som at du har forsvart det norske skattenivået og vår felles interesse av en god velferdsstat. Mer skulle ikke til for å gjøre Jan Bøhler glad og vennligsinnet. E24. Bøhler synes å være en viktig person, så jeg anbefaler deg å pleie forbindelsen til ham. Han kan bli en betydelig døråpner for deg, selv om Bøhler sier mye rart, som Trygve Hegnar uttalte i et tv-program. Men Stordalen - hvis du ved en senere anledning også kan si at du er for en stor og sterk offentlig sektor, garanterer jeg at flere enn Bøhler vil gå ned på kne for deg. Prøv, så skal du se!


Men der er mer, Stordalen. Glem ikke ordet «dugnad». Det har en merkelig effekt på sosialistene. Hva som skjer i hodet på dem når de hører ordet «dugnad», er nesten et mysterium. Sosialistpolitikerne bruker ordet helt bevisst – de vet godt hvilken effekt ordet har på stemmekveget. Kanskje maner det frem bilder fra livet i campingstolene, der stemmekveget sitter samlet blant campingvognene for å drikke kaffi og øl mens de lytter til køntri og dansbandmusikk? Eller det bringer varme følelser og idylliserte forestilinger om sosialt fellesskap hos de mer urbane som kan samles på benkene på gårdsplassen blant boligblokkene? Vi som har kjennskap til slike former for dugnad, vet at de gjerne ender opp som fyllefester med påfølgende krangling. Men håpet om at det kanskje blir bedre neste gang, slipper åpenbart ikke taket. Effekten av ordet «dugnad» vedvarer og brukes flittig av sosialistlederne.

Joda, det er godt å være sammen, men det er sjelden det er godt å være sammen med folk som har medlemskap i Arbeiderpartiet eller SV. Vi er mange som har erfart at maken til kranglefanter og egoister skal man lete lenge etter. Jeg for min del prøver å unngå sosialister så godt jeg kan.

Nå er vel ikke risikoen stor for at du, Stordalen, plages med sosialister på Bygdøy. Hadde du derimot bodd på Vindern, Majorstuen, Frogner – da burde du vært på vakt. Mange overklasse-sosialister vil nemlig bo i fornemme strøk – se bare på hvor de fleste sosialistpolitikerne og journalistene i Oslo bor. Det er ikke i Groruddalen, hvor mesteparten av stemmekveget befinner seg.

Den eneste som er rik og mektig nok til ikke bare å gi blaffen i sosialistene, men også tale dem midt i mot, er Rimi-Hagen. Ære være Hagen for det! Men som vi har sett, motstand mot sosialismen får Hagen svi for i avisene. De venstrevridde journalistene liker ikke denslags kritikk. La du forresten merke til at den verste mobbingen av Ari Behn gradvis opphørte i media da han forkynte at han også stemmer Ap? Kanskje Ari Behn slett ikke er så hjernetom som mange har villet ha det til?

Til slutt, Stordalen – for å være helt ærlig: Jeg har en mistanke om at du også er litt av en luring. Jeg tror du meget godt har skjønt det samme som Heyerdahl, Røkke, Ari Behn og flere med dem. Du også har nok forstått at det gir makt og muligheter med de rette forbindelsene til sosialistene, særlig Arbeiderpartiet.

Det skal bli spennende å følge deg og sosialistvennene dine videre. Lykke til med Norske Skog!

No comments:

Post a Comment