Saturday, September 13, 2008

Få flere malerier av Carl I. Hagen


Oljemaleriet av Carl I. Hagen som er hengt opp i Stortingets store møterom, skal ned, sier Høyres Inge Lønning. nrk.no

Neida, det er ingen fleip - Stortinget har faktisk et kunstutsmykningsutvalg, og Inge Lønning er leder av utvalget. Nå har han funnet ut at en eller annen lov eller retninglinje er brutt og maleriet av Carl I. Hagen skal fjernes, sier han.

Det er jeg helt uenig i. Tvert om - et maleri av Carl I. Hagen bør henges opp i alle rom i Stortinget. Det er nemlig takket være Carl I Hagen og Fremskrittspartiet at de andre partiene (Høyre inkludert) ikke har gått av skaftet og innført enda flere skatter og avgifter her i dette landet.

Se også på Arbeiderpartiets snuoperasjon i flyktningespørsmålet og samferdsel. Partiet ville aldri snudd hadde det ikke vært for redselen for Fremskrittspartiet.

Norge har mye å takke Carl I. Hagen og Fremskrittspartiet for. Hagen fortjener derfor å henge der han henger. Få opp enda flere malerier av Hagen rundt omkring i Stortinget. Heng gjerne et maleri av Hagen på Inge Lønnings kontor, også.

-------------------------------

PS: Kunstkritiker Tommy Sørbø er ikke enig med Jensen i at bildet er fint. Han har tidligere uttalt til NRK at han synes Hagen ser ut som en «smørbukk» på bildet.

- Ja, det stemmer at jeg har sagt det. Han ser jo helt sprekkferdig ut. For meg fremstår han som så selvgod og pompøs at jeg nesten opplever bildet som en karikatur, sier han.
dagbladet.no

Uttalensene fra Tommy Sørbø vitner om en høyt utdannet og særdeles velkvalifisert kunstkritiker det er verdt å lytte til. Ikke sant?

8 comments:

  1. Kommentaren ble for lang. derfor fikk du et helt innlegg http://trond.weblogg.no/1221332559_har_vi_virkelig_noe__.html

    ReplyDelete
  2. Ja, men et helt innlegg var strengt tatt ikke nødvendig. Du kunne nøyet deg med å skrive at du er medlem av det mest oppblåste partiet som finnes, nemlig Venstre. Da hadde alle skjønt hvilke forhåndsprogrammerte meninger du har.

    ReplyDelete
  3. Uansett hva du mener om venstre endrer det jo ikke fakta.

    ReplyDelete
  4. There are no facts, only interpretations.
    -Friedrich Nietzsche

    ReplyDelete
  5. Så venstre folk har forhåndprogamerte meninger, mens frpere tenker selv?

    ReplyDelete
  6. alltid morsomt å lære noe nytt fra hagens trofate disipler

    ReplyDelete
  7. Jeg syns det er rart at ingen har reagert på at den som egentlig er portrettert er NRK`s Geir Helljesen. Ligner mer på ham enn gamle Carl I

    ReplyDelete