Monday, June 20, 2011

Her er noe for statsminster Stoltenberg

Statsminister Stoltenberg - i tilfelle du ikke fikk tid til å lese Dagens Næringsliv i dag, her er noe du bør få med deg fra artikkelen - Staten mangler enkel logikk. Send gjerne en kopi til finansministeren din, også. Forresten, gi en kopi til alle ministerene dine.

Finansprofessor Espen Gaarder Haug mener at større deler av Oljefondet helt klart burde blitt investert i Norge.

- Staten ser ut til å ha mangel på enkel logikk her. Det er helt innlysende for folk flest at det er rimeligere med jevnt vedlikehold enn å la ting forfalle så mye at det nærmest blir snakk om totalrestaurering. Hvor mange ville satt de neste lønnsposene sine i aksjer og obligasjoner om huset deres sto og råtnet? Enhver oppegående person ville naturligvis ha benyttet mer penger på jevnlig vedlikehold fremfor å satse alt på aksjer og obligasjoner, sier Haug til DN.no.

Han mener staten må begynne å skille bedre mellom hva som er kostnader/forbruk og investeringer.

- Man må slutte å se på all bruk av penger innenlands som forbruk. Det er en rekke fantastiske investeringsprosjekter i Norge. Langt bedre vedlikehold er en slik innlysende god investering. Sykehus prater om mangel på moderne medisinsk utstyr, dette er trolig en annen god investering, sier professoren.

No comments:

Post a Comment