Saturday, April 12, 2008

Nrk's billedprodusenter bør omskoleresNrk's billedprodusenter bør omskoleres. Det er åpenbart at de kjører i det samme gamle sporet og ikke vurderer muligheten for nye kameravinkler. De bør faktisk begynne å tenke litt mer på hva de som sitter foran fjensynet kan være interessert i å se, i stedet for slavisk å følge gamle, ingrodde rutiner.

Eksempel: I Dagsrevyen i dag var Geir Heljesen reporter utenfor den nye operaen. Jeg tror 50% av tiden var kameraet rettet mot reporter Heljesen. Ingenting galt å si om Heljesen, han er en alminnelig pen mann og en glimrende reporter. Men ærlig talt - vi har sett Geir Heljesen en million ganger før. Hadde det ikke vært en bedre ide å be kameraoperatøren om å sveipe kameraet rundt slik at seerne kunne se hva som foregitt rundt Geir Heljesen mens han snakket?

Det samme i pausen, da Ingrid Bjørnov sang i foajeen - hvorfor måtte kameraet hele tiden være rettet mot Ingrid Bjørnov? Jeg er sikker på at seerne også gjerne ville sett folket som sto eller ruslet rundt i foajeen. Ingrid Bjørnov's sang ville seerne likevel ha hørt.

Det er åpenbart at en smule nytenkning er påkrevet hos de som jobber på Marienlyst.

No comments:

Post a Comment