Monday, July 28, 2008




5 comments:

  1. Den imponerte nå ikke meg så mye, men med tiden så kan den bli veldig bra...

    ReplyDelete
  2. Men likte katalogiseringen de hadde..

    ReplyDelete
  3. Jeg tviler sterkt på at cuil.com, i dagens utgave, vil være noe som får Google til å skjelve i buksene.

    Cuil.com er pr. i dag en totalt utbrukelig søkemotor, særlig for det norske markedet - noe Google hele tiden har vært flinke på er å gi resultater uavhengig av språkvalg.

    I tillegg er cuil.com utrolig dårlig.

    Som et eksempel: jeg søkte på "hancock official movie" og "batman official movie" i både Google og Cuil - Google viste den offisielle hjemmesiden til de respektive filmene på førsteplass - Cuil hadde tydeligvis ikke hørt om noen av dem.

    Jeg søkte opp, eller forsøkte å søke opp noen hjemmesider fra Norge, som ikke er store sider, men som har en del trafikk fra Google og inn - Cuil fant et par, men det var som regel ikke selve sidene, bare referanser fra andre sider.

    Fullstendig ubrukelig, pr i dag, i alle fall. Men kanskje det kan bli bedre - jeg kommer til å følge med, men foreløpig bruker jeg nok for det meste Google - rett og slett fordi det virker og leverer det man er på jakt etter.

    ReplyDelete
  4. Ja, per i dag er den ikke mye å skryte av, men det var første dagen den var online. Web-siden deres var også nede en stund, visstnok på grunn av stor trafikk. Men det faktum at det er tidligere ansatte i Google som står bak, skulle tyde på at Google slett ikke har grunn til å ta det så rolig som de hevder at de gjør. Det skulle ikke forundre meg om cuil.com kun er den første av mange nye søkemotorer som kommer på markedet i de kommende månedene/årene.

    ReplyDelete
  5. Et annet spørsmål er om cuil.com fortjener suksess. Vi bør nemlig ikke glemme det moralske aspektet her. Dette er tidligere ansatte hos Google som fra innsiden har ervervet seg kunnskaper, for så å starte en konkurrerende tjeneste basert på den innsikten de fikk ved å jobbe for Google. Kanskje ikke så moralsk høyverdig?

    ReplyDelete