Saturday, January 15, 2011

Statsminister Stoltenberg bør sette ned foten

Det er mange på nettet som har kommentert den usmakelige ansettlsen av tidligere redaktør i Nordlys, Hans Kristian Amundsen, som ny statssekretær i Fiskeridepartementet. Som flere har skrevet, Amundsen har i alle år smisket og slikket seg til en jobb i maktapparatet.

At en såkalt journalist, som undergraver journalistyrket på denne måten, skal belønnes med en statssekretærstilling, er mildt sagt hårreisende.

Det hevdes endog at jobben i Fiskeridepartementet kun er midlertidig for Amundsen - media skriver at han senere skal begynne å jobbe som statssekretær for statsminister Jens Stoltenberg.

Vi vet ikke hvem ved statsministerens kontor som fikk den ville ideen, men til sjuene og sist er det Stoltenberg som bestemmer. Stoltenberg bør prise journalisters uavhengighet og vise ryggen til de som undergraver den frie pressen her i landet. Siden ansettelsen av Amundsen neppe lar seg omgjøre, bør i hvert fall Stoltenberg sørge for at Amundsen aldri får satt sine bein på statsministerens kontor. La Amundsen bli sittende bortgjemt på et kontor i Fiskeridepartementet!

Les også: Nærhet gjør nærsynt
av Jens Brun-Pedersen.

No comments:

Post a Comment