Monday, January 18, 2016

Peter Prevc - verdens beste skihopperPeter Prevc - han flyr gjennom luften som et prosjektil. Det er en nytelse å se denne 23 år gamle sloveneren i lufta. Litt rart, kanskje, at skihopp skal være så populært - for et skihopp varer i gjennomsnitt kun 10 sekunder. Men i tillegg til den visuelle nytelsen ligger dette risikomomentet og surrer i bakgrunnen. Trolig er det denne vissheten om at hopp, og kanskje særlig skiflyvning, er en risikosport som gjør sporten så spennende.

Peter Prevc, verdens beste skihopper, kommer fra Slovenia, fra en liten landsby som heter Dolenja Vas. Prevc' sitt sivile yrke er politimann . Peter er eldst i en søskenflokk på fem; har to brødre og en av dem er 16-åringen Domen som også er en glimrende skihopper. Faren deres driver som møbelhandler i Slovenia og Peter er medeier i møbelforretningen.

Ifølge en slovensk journalist er Peter en høflig, vennlig og svært målbevisst ung mann. Men litt innesluttet og ikke særlig pratsom. Slik er det visstnok for mange slovenske idrettsutøvere, skriver journalisten; der er lite fakter, de gjør ikke så mye ut av seg - unntatt på resultatlistene.

Men, folkens, ikke glem at Norge har verdens beste hopplag! Og best samhold innad i laget?
Stöckl: - Jeg tror andre er misunnelige på det norske laget

Her er kalenderen over hopp de neste månedene:
Ski Jumping World Cup


Peter Prevc og Kenneth Gangnes

Så litt historie - to skihopp å nyte. Først Peter Prevc sitt hopp i Vikersund 14. februar 2015. Det var verdens lengste skihopp, 250 meter langt.

Men det varte ikke lenge. Dagen etter ble rekorden slettet av Anders Fannemel. Da hoppet nordmanen utrulege 251,5 meter i Vikersund.

No comments:

Post a Comment