Sunday, January 20, 2008

SV vil at skattene skal økes
For første gang siden den rødgrønne regjeringen samlet seg, sier SV-topper klart at de vil øke skattene etter valget i 2009. Tidligere har SVs nestleder Audun Lysbakken og partiets finanspolitiske talsmann på Stortinget Heikki Holmås sagt at de ønsker en debatt om skattenivået for neste stortingsperiode. Nå sier de rett ut at de ønsker høyere skatt. dn.no

Det er flott at de i det minste er ærlige og sier det som det er. Så er det opp til velgerne å avgjøre om de ønsker SVs politikk gjennomført.

LOs leder, Roar Flåthen, har heldigvis en annen mening enn skatte- og utgiftspartiet SV.

- Pr. i dag er det ikke behov for å endre skattetrykket i Norge. Vi har aldri brukt så mye penger som nå på statsbudsjettet. Og vi bruker ikke alt det vi kan i forhold til handlingsregelen, uttalte Flåthen til Aftenposten.

Kommentar.no har dette å si om SV-forslaget:
Det er helt utrolig. Men mens Den norske staten vasser i penger, er det en liten rar gruppe i SV, som ønsker å øke skattene. Kan de ikke regne? Vet de ikke at Den norske stat er gjeldfri og ikke greier å bruke pengene den har i inntekt? Det er ikke penger staten mangler – det er hender til å gjøre jobben.

No comments:

Post a Comment