Sunday, August 3, 2008

Hvorfor er ikke Solskjær sur og ufordragelig?



Mye har vært skrevet om Ole Gunnar Solskjær den siste uken. Mangt og mye har vært til å trekke på smilebåndet av. For eksempel at han fremheves som så utrolig hyggelig - alltid en smilende, glad og vennlig person. Det komiske er at dette har blitt fremstilt som nesten eksepsjonelt.

Det er naturligvis flott at Solskjær er en hyggelig fyr. Men har han grunn til noe annet?

Solskjær har aldri hatt en normal jobb. Hvis det kan kalles en jobb, så har jobben hans vært å spille fotball. På full tid har han fått dyrket det som tydeligvis er lidenskapen hans. For dette har han tjent seg søkkrik, trolig tjent mellom 150 og 200 millioner kroner for å løpe etter en ball.

Ole Gunnar Solskjær fikk også den dama han ville ha, og med henne har han fått tre velskapte barn. De har aldri behøvd å bekymre seg for om de har penger til å betale husleien, eller andre nødvendige utgifter. Der andre har måttet snu og vende på krona, har økonomi neppe vært et diskusjonstema i det hele tatt i Solskjærs hjem.

Nå bygger han seg en millionvilla i Manchester, som garantert vil bli ekslusivt møblert og ha både terrasser og stor hage i et strøk der vanlige arbeidere neppe kan sette sin fot.

Så vidt jeg har fått med meg, har mannen aldri hatt motgang, med unntak av kneskaden som satte en stopper for videre løping etter fotballen. Men selv det ordnet seg - han har nå fått trenerjobb i Manchester og kanskje vil han etterfølge Ferguson når den tid kommer.

Så ærlig talt - tenk dere om: Finnes det en eneste grunn til at Ole Gunnar Solskjær ikke skulle smile fra øre til øre?

Jeg for min del både smiler og rister på hodet av alle de som er villige til å kaste bort tid og penger på å se andre løpe rundt etter en ball!

dagbladet.no

5 comments:

  1. Er du så tett at du ikke fatter at selv Ole Gunnar Solskjær har ofret mye for å komme dit han er idag??

    Hvor mange timer tror du han trente som ung for å komme dit han kom??

    Om du hadde studert like mange timer eller utviklet ditt talent (om du har et), så hadde du også sikkert tjent mye mer enn gjennomsnittet!

    Så istedet for å sitte der å være misunnelig så kan du jo kanskje begynne med å se deg i speilet å innse at til og med fotballspillere har ofret mye. Du kan sammenligne de med studenter som bare får 6`ere og kan velge hvilket som helst yrke. Hvilket "liv" har de når de studerer? Alt de gjør er stort sett å lese. Alt Ole Gunnar gjorde var å trene. Er det noe forskjell på det?

    At det er penger i fotball er jo ikke Ole Gunnar Solskjær sin feil. Å du får livet til Solskjær til å høres så lett ut? Hva vet egentlig du? Har du vært proff i en av verdens største klubber før??? Hvordan kan du egentlig uttale deg?

    Økonomisk sett har han hatt det lett etter at han brukte mange år og måneder på trening. Men ikke sikkert alt annet er så lett som du vil ha det til. Alt har sin pris.

    Å hvis du mener at folk som utvikler sitt talent og bruker stort sett hele ungdomstiden sin på å lese/trene bør være glade hele tiden bare for at de har tjent penger på sitt eget talent så syns jeg du er urettferdig. De har som alle andre lov å ha dårlige dager. Solskjær er så professjonell at han viser det ikke til media.

    Syns hele innlegget ditt bare oser av misunnelse og mangel på respekt for en person som har jobbet vanvittig hardt for å komme dit han er å holde seg der han er! Om han hadde jobbet vanlig med en gjennomsnittstimelønn i Norge ville han likevel vært rik. Tror ikke du har begrep om hvor mange timer de trener og bruker på jobben sin..

    Nei våkn opp...

    ReplyDelete
  2. synes du høres en smule bitter ut.... noen satser og noen satser ikke. Fullt fortjent at de som stser hardt får godt betalt for det. De som ikke har satset får sitte hjemme å sutte på labbene og ergre seg over hvor enkelt andre har det.....

    ReplyDelete
  3. Misunnelig på Ole Gunnar Solskjær? En 35 år gammel mann med kneskade, bosatt på en regntung, tåkete øy i Norsjøen hvor han i åresvis har holdt på med en idrett jeg synes er latterlig kjedelig?

    Jo takk, det virker veldig logisk.


    Forøvrig var ikke mitt innlegg ment å være en kritikk av Ole Gunnar Solskjær. Jeg prøvde å påpeke hvor latterlig det er at så mange poengterer at Solskjær alltid er så blid og hyggelig. Det jeg ville frem til var med andre ord dette: Det meste har gått på skinner for Ole Gunnar Solskjær, så det skulle bare mangle at han ikke skulle være både blid og hyggelig!

    ReplyDelete
  4. Om du ikker er misunnelig hvorfor i guds navn whiner du om at han har så mye penger og kan kjøpe seg det han vil, at han aldri har vært nødt til å bekymre seg om husleie osv. Det har jo ingenting med saken å gjøre da.

    Hvordan vet du om det meste har gått på skinner for Ole Gunnar Solskjær? Hva vet du?? Kjenner du han? Du kan jo ikke uttale deg,.. latterlig blogg...

    Er det så patetisk at alle syns han er blid hele tiden?? Han er jo det! Han har alltid vært ydmyk i forhold til sine prestasjoner og resultater.

    Og om du i tillegg hater idretten og ikke fatte hvorfor de løper etter kula så syns jeg ihvertfall ikke at du har noe å uttale deg om. Du vet ingenting.. du kan ingenting. Å du bryr deg ikke.

    Ta heller fingrene ut av ræva å skriv om noe som du vet, har fakta om, bryr deg om og noe som du faktisk interesserer deg for..

    Latterlig latterlig blogging det her... bare trist rett å slett...

    ReplyDelete
  5. "....Og om du i tillegg hater idretten og ikke fatte hvorfor de løper etter kula så syns jeg ihvertfall ikke at du har noe å uttale deg om...."

    Uffa meg. Siden alle og enhver ufrivillig blir bombardert med fotballmøl av media, har selv vi som synes fotball er for de mindre begavede blant oss rett til å uttale oss.

    Det skjønner du også, ikke sant?

    ReplyDelete