Tuesday, August 12, 2008

Staten er et dyr


Hvis du skylder noen penger, håper jeg du skylder til en privat bedrift og ikke den norske stat. Ingen er mer ubønnhørlig når det gjelder å drive inn penger enn staten.

Det er ikke bare det at de alltid vil forfølge deg og drive inn pengene, men de legger til ågerrenter på toppen. Renter som ikke vil stoppe. Statsdyret vil alltid besire sitt bytte.

Her skal du få kortversjonen av en sak jeg kjenner til:

En person driver et lite firma og har blitt etterlignet for flere år. Årsaken var slett regnskapsførsel fra en regnskapsfører som visste seg å være udugelig. Likningskontoret visste ingen nåde og kemneren fikk i oppdrag å drive inn pengene - en regning på nesten en million kroner.

Vedkommende har ikke penger til å betale hele beløpet, så han ringte kemneren for å forhøre seg om en betalingsordning. Dette er svaret han fikk fra kemneren:

Det innvilges ikke betalingsordninger. Beløpet vil bli delt i to. Første avdrag er i august og neste er i september. Hvis første avdrag betales for sent, vil hele beløpet forfalle til betaling omgående.

Skyldneren spurte om hva som skjer hvis han ikke klarer å betale alt i løpet av to måneder?

Svaret var: Da tar staten beslag i eiendeler som vil bli tvangssolgt.

Vedkommende fikk som råd fra representanten hos kemneren at han bør kontakte banken sin og prøve å få et lån - for banken kan trolig gi ham en brukbar rente. Kemneren vil nemlig legge til hele 12.75% rente på beløpet.

Med andre ord: Den som forhåpentligvis best kan hjelpe denne personen er ikke det offentlige, men en privat bank.

Statsdyret bør man i hvert fall prøve å få betalt ut så hurtig som mulig!

2 comments:

  1. denne gangen er jeg faktisk 100 prosent enig med deg. Noen gang forsøkt å få en liten utsettelse hos lånekassen? Det koster faen meg flesk.
    Fikk restskatt i fjor. Tror du staten hadde tolmodighet? Nei på langt nær. Det at jeg aldri har hatt en betalinganmerkning i hele mitt 33 årige liv brydde de seg ikke en dritt om.

    ReplyDelete
  2. Problemet for de som jobber som saksbehandlere i det offentlige, er at de er fratatt muligheten til å tenke selvstendig. Det kan godt være at de ønsker å hjelpe, men de er pålagt å opptre nesten som roboter. Deres jobb er å informere om at i henhold til paragraf ditt og paragraf datt, skal spesielle handlinger utføres. Strengt tatt kunne vel saksbehandlerne ha blitt erstattet av avanserte datamaskiner/programmer.

    ReplyDelete