Thursday, February 19, 2009

Stoltenberg bør gå av




Politidirektoratets positive innstilling til hijab skal ifølge NRK ha vært drevet igjennom av statssekretær Astri Aas-Hansen og politisk rådgiver Hadia Tajik. Astrid Aas-Hansen og Hadia Tajik framstilte det som at hijab-forslaget var forankret i ledelsen i Justisdepartementet og hos Storberget selv. dagbladet.no


6. februar ble det avholdt et møte i Justisdepartementet, der Tajik og Aas-Hansen blant annet møtte sentrale innvandringspolitikere i Arbeiderpartiet samt representanter for SV og Senterpartiet. Storberget var ikke til stede.

En av deltagerne på møtet beskriver det overfor Dagbladet som «et kuppforsøk», der krefter i partiet og regjeringen forsøkte å vinne gjennom en sak før den hadde vært oppe til en bred debatt.


- Hvis departementet drives uten statsrådens viten og styring, er det jo ikke bruk for ham. For det andre, hvis statsråden har kolleger som tar seg til rette på dette viset, må han fjerne dem umiddelbart. Dette vitner om en selvtillit blant rådgiverne hans som er større enn forstanden, sier Fremskrittpartiets Ellingsen til avisen.

Det mest skremmende ved denne saken er spørsmålet om det finnes tilsvarende saker hvor ansatte i departementene har tatt seg til rette på denne måten. Hvis noe tilsvarende hadde skjedd i en privat bedrift, ville øverste sjef bli holdt ansvarlig - og kanskje endog måttet gå av. Øverste ansvarlig for departementet er justisminister Storberget. Over ham finnes statsminister Stoltenberg!

No comments:

Post a Comment