Friday, January 29, 2010

Det sosialdemokratiske Norge

Aftenposten har i dag en artikkel som viser resultatet av det sosialdemokratiske Norge. Her skal alle vær så god være like og det er viktigere å bruke ressurser på de med problemer enn de som er over gjennomsnittet intelligente. Elite aksepteres kun innen idretten.

Terje Lohndal (24) fra Lyngdal var så talentfull at etter tre år ved Universitetet i Oslo hadde han endog faglig passert professorene ved universitetet. Universitetet i Oslo hadde ikke noe mer å tilby og unge Lyngdal forsvant derfor til USA.

– Det var ingen interesse for hva jeg holdt på med på UiO. Følte ikke at det var greit at en så ung fyr kunne mer enn de andre der. Halvparten av instituttet virket lite interessert i om jeg var der eller ikke, sier Lohndal, som i dag er på fornavn med en av «fedrene av moderne lingvistikk», Noam Chomsky.

Man kan neppe forvente endringer, for hverken UiO-rektor Ole Petter Ottersen eller lederen for Forskerforbundets lokallag ved Universitetet i Bergen, Bjarne Meidell, kan se at talentflukt er et problem.

Les hele: - Universitetet er ikke noe sted for genier

No comments:

Post a Comment