Wednesday, January 27, 2010

Nettaviser og papiraviser

Hans Rustad i document.no har en interessann artikkel om forskjellene mellom papiraviser og nettaviser.

....Det er en påtakelig forskjell på nettavisenes og papiravisenes skildring av gateopptøyene i Oslo. Nettet lar med sin blanding av video og artikler mylderet av begivenheter tre frem, i all sin dramatikk og råskap. Dagbladet på nett er noe helt annet enn papiravisen.

Nettet lar virkeligheten tre frem ufiltrert. Papiravisen filtrerer. Det er kulturelt interessant. Papiravisen bestyres av 68'ere. I nettutgaven er det fotografer og unge journalister som er ute, og de tenker situasjoner og bilder, ikke hvordan meninger kan passere rundt middagsbordet.


....Aftenposten hadde et fantastisk bilde søndag, tatt fra trappen av Litteraturhuset. Det viser hundrevis av mennesker som står i spredte flokker. Alles øyne er vendt mot Parkveien/Uranienborgveien, der demonstranter slåss mot politi.

Innenfor er det kulturkveld for Gaza, med Linn Ullmann og Aslak Sira Myhre som konfransierer. De har fulgt oppfordringen fra Mads Gilbert om å GJØRE NOE!

Det rosa borgerskapet leser lyrikk for palestinernes sak, mens det raser et slag utenfor, iscenesatt av byens unge muslimer og blitzere. Snakk om å snu ryggen til virkeligheten....


.....Det hele virker arrangert. Da må man stille de ubehagelige spørsmålene. Barna som gikk foran var ifølge Aftenposten fra Rabita-moskeen til Det islamske Forbundet.

Hvordan ville myndighetene reagert hvis en kristen forening hadde smurt barna inn med blod for å illudere ofre for selvmordsangrep? Man ville ropt på barnevern og kalt det groteske overgrep. Redd Barna ville rykket ut, barneombudet sagt fra...Ikke rart at papiravisene selger mindre og mindre. Hvem skulle vel være interessert i 68'ernes fordreining av virkeligheten?

No comments:

Post a Comment