Sunday, November 9, 2008

Jagland vil ha alle kortene på bordet

Stortingspresident Torbjørn Jagland vil granske stortingsrepresentanten som interesserte seg for lokale damer på en utenlandstur. Da vi snakket med Jagland sa han klart og tydelig: Vi kommer tilbake. Ja vi er her allerede!

Det har nå blitt kjent at vedkommende som kjøpte sex på utenlandsturen er stortingsrepresentant for Fremskrittspartiet. Jagland er nå i full gang med å forberede granskningen.

Men Jagland, det er jo en kjent sak at ingen er mer opptatt av sex enn de i Kristelig Folkeparti. Kan det tenkes at noen i det partiet også har lurt seg ut en sen kveldstime når de har vært på utenlandstur?

Vi utelukker ingenting når vi går i gang med granskningen. Her skal alle kortene på bordet. Forøvrig gjelder det ikke bare Kristelig Folkeparti. Jeg tror kjønnsdriften er til stede i alle partier.

Ikke i Venstre?

Det vil granskningen avdekke.

Er det kjønnsdrift i Arbeiderpartiet, også?

Arbeiderpartiet satte ned foten og vi stod på den.


Når granskningen er avsluttet og et resultat eventuelt foreligger, hva skal du bruke informasjonen til?

Det er mange prinsipielt viktige spørsmål som må avklares og det er det granskningen skal avdekke. Vi må finne ut om horekjøpet har blitt utgiftsført. I så fall er det en form for utgifter stortinget ikke dekker. Hvis det har blitt utgiftsført og beskrevet som noe annet enn det som det faktisk var, da er det dokumentfalskneri, noe som er veldig alvorlig. For å si det med tre ord - ingenting feil!

Men det er noe som heter tilbud og etterspørsel. Den prostituerte som stortingsrepresentanten kjøpte tjenesten av tilbød seg å ha sex. Vi snakker jo ikke akkurat om voldtekt?

Syltetøy ender som kjent alltid opp på brødskiva. Det er derfor det blir spist. Vi vil ikke at dette syltetøyet skal bli spist opp av rent forbruk.


Magnhild Meltvetit Kleppa, som var med på den samme turen hvor sexkjøpet skjedde, sa hun hadde hatt en ubehagelig situasjon. Tror du denne sexkjøperen prøvde seg på henne også?

Granskningen vil ikke utelukke noe som helst, men det tviler jeg på. Når kurven er full er den full. Da skal man ikke fortsette å fylle opp fordi noen andre har fylt den opp på forhånd.

Hvis dette hadde vært Nrk og jeg hadde vært Viggo Johansen, ville jeg nå ha spurt: Hva legger du i det?

Vel, nå er ikke du Viggo Johansen. La meg bare si dette: Vi kommer tilbake. Ja vi er her allerede!

***


Sitater av Thorbjørn Jagland

Siterte sitater

Utvalgte sitater fra Torbjørn Jagland

No comments:

Post a Comment