Tuesday, November 25, 2008

Uvitende AUF-leder



AUF-leder Martin Henriksen startet sist lørdag en Facebook gruppe som en protest mot at Lånekassen hever renta i en tid der alle andre banker setter den ned.

Informasjonssjef Astrid Mjærum sier at Lånekassen ikke kan gjøre noe med renta.

- Det er ikke vi som setter renta, den er regelstyrt. Vi kan ikke se bort fra reglene selv om folk lager Facebook-grupper, sier hun til nrk.no

Som jeg har skrevet tidligere: Problemet for de som jobber som saksbehandlere i det offentlige, er at de er fratatt muligheten til å tenke selvstendig. Det kan godt være at de ønsker å hjelpe, men de er pålagt å opptre nesten som roboter. Deres jobb er å informere om at i henhold til paragraf ditt og paragraf datt, skal spesielle handlinger utføres. Strengt tatt kunne vel saksbehandlerne ha blitt erstattet av avanserte datamaskiner/programmer.

At en av de fremste forkjemperne for at Statsdyret skal vokse seg stor og feit, Auf-leder Martin Henriksen, ikke visste hvor bundet på hender og føtter de statsansatte er, blir nesten pinlig. Du kan like godt se deg om etter en jobb, Henriksen. Politisk rådgiver, statssekretær eller statsråd blir du neppe.

1 comment:

  1. Feil. Martin Henriksen kommer etter all sannsynlighet å dømme til å bli nettop statssekretær, politisk rådgiver eller lignende. Og Martin Henriksen har nok aldri ment at Lånekassa selv plutselig skal gå inn og bruke skjønn. Aksjonen var ment som et _politisk_ signal.

    ReplyDelete