Saturday, June 27, 2015

Det er forskjell på folk

Det gamle ærverdige Bøndernes hus i Furnes fra 1930 blir nå asylmottak for mindreårige.

Bjørkhol har 14 soverom, flere bad, toalettrom, kjøkken og en festsal. Tomta er på 3,8 dekar. Den består av plen, naturtomt og gruset innkjørsel/gårdsplass. Prisantydningen er 5,9 millioner kroner.


Neida, den flotte tomta skal ikke brukes til nordmenn - derimot til mindreårige asylsøkere, altså gutter som først kommer alene (ankerbarn) og siden kommer resten av familien, såkalt familiegjenforening.


Der er 12 årsverk for å ta seg av 11 gutter. Det er svært få institusjoner som har så mange ansatt per bruker. Hver asylsøker utløser tydeligvis én ansatt.


Sjekk hos ditt lokale sykehjem/aldershjem hvor mange ansatte som er på vakt for å ta seg av eldre og syke. Du komme garantert til å se at de fleste sykehjem og aldershjem er underbemannet sammenlignet med asylmottak. Når raseriet ditt har gitt seg, kan du ta deg en prat med lokalpolitikerne - samt snakke med godhetens apostler på Stortinget! Det skulle forresten være unødvendig å nevne at du også kan si ditt ved neste kommunevalg og stortingsvalg.

Hva koster en enslig mindreårig asylsøker i døgnet?

No comments:

Post a Comment