Monday, June 22, 2015

Kjekke speidergutter av begge kjønnDet er fra april i fjor, men det er så bra, så godt sagt at det er umulig å ikke re-publisere deler av det.

Først litt om Civita;

Det mest sannsynlige er at Orwell hadde skygget banen helt og holdt seg unna både SV og Civita. Begge er institusjoner som Orwell ville ha befunnet seg fullstendig hjemløs i. Civita er jo et slags høyresosialdemokratisk indoktrineringsredskap, bemannet med kjekke speidergutter av begge kjønn....


Så om partiet SV: Orwells sosiologiske beskrivelser av «tingene som de er» framstår nettopp som usminkede og nådeløse og lysår unna den formen for moralisering, kvasihumanisme og virkelighetsfornektelse som preger SV-ideologien. Denne SV-forståelsen manifesterer seg jo så å si daglig i Klassekampen, som f.eks. 8. april, da stortingsrepresentant Karin Andersen i kjent stil driver med SVs sedvanlige virkelighetsfraskrivning i sin beskrivelse av barneasylanter med henvisning til Margreth Olins dokumentarfilm «De andre». Olins dokumentar er et arbeid der så å si alle regler for skikkelig journalistikk brytes. Det er for så vidt heller ikke noe oppsiktsvekkende, det er jo noe som skjer hele tiden i norske medier, dag ut og dag inn, selv om journalister som Kristjánsson ikke er klar over det. Om Orwell kunne ha sett Olins dokumentariske makkverk og lyttet til Andersen, tror jeg han ville ha gått inn i en dyp depresjon i stedet for å bli tatt til inntekt for Kristjánsson, Andersen og SV.


Innlegget er skrevet av Arnt Folgerø og ble refusert av Klassekampen.


Les hele her: George Orwell og SV

No comments:

Post a Comment