Monday, October 24, 2011

Litt optimisme er ikke å forakte i disse tider

Er du trett og lei av alle negative kriseartiklene i mediene? Trenger du litt optimisme?

Da har Dagens Næringsliv en interessann artikkelserie gående som heter Gasellene. Les og lær - og bli inspirert!

Her er noen eksempler fra artikkelserien:

Munthe: – Da jeg begynte som sjef i NetCom hadde en herre ved navn Trygve Hegnar et hovedoppslag i Kapital: «En snøballs sjanse i helvete». Moren min begynte å grine. I Norge er vi så opptatt av å mene så mye om hverandre. De uformelle rammene av hva som er akseptert bremser gründere og bedriftsledere som vil skape noe nytt.

Leiro: – Både som gründere, ansatte og bedriftsledere er det kun folk med lidenskap og tro på det de det de driver med som lykkes. Det hjelper ikke å være teoretisk og praktisk skolert med en fantastisk bakgrunn hvis man ikke brenner ærlig og oppriktig for det man gjør. Stabbur-Nilsen, som var min første sjef, sa: Når du ansetter folk, Sverre, lar du dem gå bortover gangen. Går de fort så ansetter du, går de sakte så lar du være. Nå er kanskje ikke det alene et godt nok grunnlag.

.....dagens nedtur gir en unik mulighet til å starte ny virksomhet. Gasellepanelet har selv lykkes med å satse i krisetider. Her avslører Bjørn Kjos nye detaljer om hvordan han forvandlet krise til seier da han knuste SAS’ monopol i Norge: ....Les mer: Ber gründerne kuppe krisetider

No comments:

Post a Comment