Saturday, June 28, 2008

Barneombud Reidar Hjermann



"...Hjermann har vært en viktig pådriver for å fjerne ordet «tukt» i Bibelen. Slik at ingen lenger skal kunne forsvare vold mot barn i Guds navn...."

".... Dette er bare begynnelsen. Nå skal jeg ta tak i Jehovas vitner, Smiths Venner, via synagogene og så moskeene. Den dagen vi får en imam til å stå på fredagsbønnen og si: vi skal aldri, aldri slå verken kone eller barn, da har vi nådd et enormt viktig mål...."


Barneombud Reidar Hjermann bør få mer enn fire nye år - han bør få sitte i jobben til han blir pensjonist. Han gjør en god jobb, og sist men ikke minst - han er fri for politiske bindinger!

Der har dere noe å lære, journalister.

Les hele intervjuet med Hjermann her: dagbladet.no

5 comments:

  1. Han er jo ikke bare dyktig da - han er jo blandt annet i mot at barn skal få se faren sin ved et samlivsbrudd.. Jeg har selv vokst opp uten far på grunn av en mor, som hatet faren min etter bruddet. Det blir helt feil, når det skal gå ut over oss...

    ReplyDelete
  2. Kjære anonym. Jeg synes bloggerens sitat øverst på siden passer svært godt til din påstand: "Most people want to believe rather than to know, to take for granted rather than to find out." - (James Thurber).

    Reidar Hjermann har naturligvis aldri sagt at et barn ikke skal treffe sin far ved samlivsbrudd. Din ytring er i tråd med at mange (de fleste?) velger å tolke etter slik at det gavner ens egen sak best mulig.

    ReplyDelete
  3. Er helt enig med bloggforfatteren. Hjermann har begått en bragd her, som har klart å påvirke bispene til å anbefale en mer barnevennlig bibeloversettelse. Det betyr mye for mange kristne barn. Han fikk også biskopene til å komme med en uttalelse der de skrev at all vold er uforenelig med kristen etikk.
    Ingen tvil om at terrieren Hjermann er et godt barneombud - den beste vi har hatt. Jeg ble så vanvittig glad da han ble re-utnevnt.

    ReplyDelete
  4. Det er bra at barneombudet går inn for at ingen kan forsvare vold ut ifra Bibelen. Det er helt galt. Men skjønner ikke hvorfor han skal dra inn Jehovas vitner. Hvis han hadde satt seg inn i hva de mener, ville han sett at de er imot vold i alle sammenhenger. Ordet som er oversatt med tukt, kan også bety irrettesettelse, rettledning. Det er slik Jehovas vitner tolker det. Hvis dere er i tvil, foreslår jeg at dere undersøker fakta før dere tror på mytene.

    ReplyDelete
  5. Jeg reagerte på det samme. Han kan ikke vite mye om miljøene han skal ta tak i hvis han tror JV utøver vold mot barna sine. De er jo passifister og deltar ikke i krig eller voldelige aktiviteter av noe slag, langt mindre mot sine barn.

    ReplyDelete