Sunday, August 23, 2009

Patetiske Bernt Olufsen i VGEnhver er uskyldig til dom foreligger i retten, hetes det. Det er et prinsipp det er verdt å holde i hevd.

Selv for lommemannen gjelder dette prinsippet.

Men nå er det engang slik at Verdens Gang sliter med økonomien og avisen bestemte seg for å kaste over bord alle prinsipper. Avisen - som jeg flere ganger har kalt ludderet i Akersgata - klistret bilde av lommemannen på førstesiden av avisen og håpet selvsagt at folk skulle åpne lommebøkene sine.

- Tiltalen dreier seg om svært alvorlige overgrep, og har et omfang som tilsier at det er i allmennhetens interesse å kjenne hans identitet, svarer sjefredaktør Bernt Olufsen i egen avis.

Det må være en av de mest patetiske unnskyldninger jeg har sett.

Mannen sitter i fengsel, Bernt Olufsen. Han utgjør ingen fare for andre. Retten har ennå ikke dømt ham!

Makter du å få inn i det lille sjefredaktørhodet ditt at selv lommemannen har familie som du og avisen din burde tatt hensyn til?

PS: Jeg registrerer nå at VG ikke er alene. Også Bergens Tidende forsøker å suge til seg noen ekstra kroner ved å publisere bilde av lommemannen. På nettutgaven sin inviterer de folk til å kjøpe papirutgaven for å lese sjefredaktør Trine Eilertsens begrunnelse for å identifisere lommemannen.

Jeg kommer naturligvis ikke til å kjøpe Bergens Tidende. Eilertsens begrunnelse ligger trolig på samme håpløse nivå som Olufsens, at det er i allmennhetens interesse å kjenne hans identitet.

Med fare for at Eilertsen nå må skrive om begrunnelsen sin - her er noe hun kan tygge på: Hvis lommemannen blir dømt, vil han trolig få mange år i fengsel. Når han slipper ut, om kanskje 10-15 år, vil han natulig nok se mye eldre ut. Vil Bergens Tidende da publisere et oppdatert bilde av lommemannen?

Vi får håpe at når Eilertsen har tygget seg ferdig, så blir hun sittende igjen med en vond smak i munnen!

No comments:

Post a Comment