Tuesday, September 29, 2015

Hvorfor forteller Nrk sannheten nå?


Flykter gjennom hele Sverige - i taxi. Taxi som koster opp mot 16.000 kroner, skriver Nrk på sin hjemmeside.

Selvsagt burde vi ikke spøke med den krisen som utspiller seg nå, men det begynner å bli vanskelig å la være, skriver Human Right Service i artikkelen Flukten i taxi

Nei, vi skal ikke spøke med mennesker på flukt. Men vi skal sannelig tillate oss å spøke med - eller rettere sagt, gjøre narr av - de som har et medansvar for tragediene som utspiller seg. Det gjelder særlig politikerne og journalistene.

Nyheten om "flyktninger" som bruker dyre taxi, er ikke ny for oss som følger med på diverse websider på nettet. Men jeg vil tro mange som kun holder seg til Nrk og norske medier, vil bli rystet over denne "sjokkerende" nyheten.

Så kan man lure på hvorfor Nrk publiserer denne nyheten nå. Er det fordi institusjonen har innsett at de ikke lenger kan fortie fakta? Har medarbeiderne på Marienlyst forstått at fakta trenger seg på og kommer nærmere og nærmere? Er formålet å kunne henvise til slike artikler når de må forsvare seg overfor seere og lyttere som føler seg ført bak lyset?

Jeg ser frem til dagen da media skal skjønne hvilken invitasjon de ukritisk har videreført. Skjønt den dagen vil ikke komme, for da skal vi være vitne til medias skyldfordeling. Regjeringen her eller der? Angela Merkel? Ungarn? EU?

Les mer her: 

No comments:

Post a Comment