Tuesday, November 24, 2009

VG og Nrk har hovedansvaret i Mueller-saken

Når de norske skøyteløperne feiler under OL, vil alle vite at det er Olympiatoppen og Skøyteforbundet, samt VG og Nrk, som har skylden. Det er disse som har hausset opp denne saken.

Som vi skrev i går: Det var latterlig å si opp Mueller. Forresten er det mye mer enn latterlig - det er også katastrofalt for de utøverne som har lagt ned utallige treningstimer for å kunne få en OL-medalje. Men det var åpenbart av underordnet betydning for de som sitter og ruger bak sine skrivebord hos Olympiatoppen og Skøyteforbundet.

I stedet for å gi en advarsel til Mueller, samt benytte seg av muligheten til å oppdra mannen, evnet ikke idrettspampene å se andre løsninger enn oppsigelse.

Det er pinlig talentløst - og det er det nok noen som er tilfredse med.–Det er sikkert noen som er happy i Skøyte-Norge akkurat nå, men jeg synes ikke det er noe å juble for. Jeg er helt sikker på at det har blitt jobbet i kulissene for å få ham fjernet, sier Grødum til Aftenposten.no, og antyder at noen har utnyttet episoden rundt Muellers verbale trakassering av Maren Haugli for å få inn nytt trenerblod.

– Denne saken er blitt hausset opp av mediene. Det har vært en ensidig jakt på Mueller etter at saken ble kjent. Etter 6,5 år som landslagstrener i Norge er det trist at han blir felt av en sak av usportslig karakter, sier landslagsløper Øystein Grødum til NTB.

No comments:

Post a Comment