Monday, December 2, 2013

Krisesituasjonen i Vesten er svært gunstig

«Islamisere verden, ikke bare de muslimske land.» Hvordan vil du forklare oppslutningen til dette i Europa, både blant unge muslimer og konvertitter?


 Krisesituasjonen i Vesten er svært gunstig. Europeerne begynner å tvile på en fremtid for Europa, fordi den ikke lenger har et godt militært forsvar eller et velfungerende diplomati, og har utvist betydelige svakheter i taklingen av den økonomiske krisen. De som ønsker verdensherredømme har fremgang, takket være olje og økonomisk vekst. Svakheten utnyttes derfor godt. Jeg forskrekkes av den lynraske utbredelsen av islam i Europa som har foregått i løpet av de siste ti årene. Den som er sliten, har lett for å få sykdommer.

 En annen årsak er identitetskrisen. Den manglende europeiske selvtillit og identitet bereder grunnen for et nytt system. De som ikke selv kommer fra den europeiske kulturen kan ikke, og kanskje vil ikke, integrere seg i den. Videre gjør de opprinnelige hjemlandene alt for å motvirke en vellykket integrering. De frykter at hvis de nordafrikanske lokalsamfunnene blir integrerte i for eksempel det franske eller belgiske samfunnet, så vil dette «pervertere» deres egen kultur. Dette er grunnen til at et konglomerat av nettverk sprer seg i Europa og åpner for utallige moskeer, arabiskkurs eller foreninger av algeriere i Europa. Innvandrermiljøene manipulerer, men de europeiske regjeringer er involverte i dette dobbeltspillet, slik som når de for eksempel rekrutterer imamer, mens de samtidig forsikrer om at landene er sekulære. Resultatet? Innvandrernes barn føler seg ikke belgiske, franske eller tyske, selv om de er den tredje generasjonen som har blitt født i Europa. En total fiasko!

Boualem Sansal er en berbisk forfatter fra Algerie. Han ble nylig tildelt Le grand prix de la francophonie av Det franske akademiet for boken «Le village de l’Allemand» (oversatt til norsk: «Min fars hemmelighet»). I 2011 mottok han den tyske bokbransjens fredspris.

Les hele intervjuet: