Thursday, October 29, 2015

Se på øynene til den lille jenta


(Klikk på bildet for større format)

Se på ansiktet til den lille jenta på bildet ovenfor, se på øynene hennes. Hvem føler ikke et behov for å stryke henne på kinnet, trøste henne og gjøre hva man kan for at hun skal få det godt?

Alle normale mennesker overveldes av slike følelser i møte med sånne skjebner. Vi gjør også det vi kan for å hjelpe. Skulle noen vende ryggen til, må det være i avmakt - i fortvilelsen over at der er så mange, så uhorvelig mange slike små jenter og gutter som trenger hjelp.

Noen av dem kommer seg til Europa, noen helt til Norge. Det er de som har resursene som klarer den lange reisen. De som ikke har den samme tilgangen til penger og kontakter (menneskesmuglere), må pent være igjen. Ute av syne for våre øyner og utenfor rekkevidden av våre hjelpende hender.

Skal vi bare glemme dem? Ute av syne ute av sinn?

Så flott det hadde vært om vi kunne hjulpet alle små jenter som jenta på bildet over. Kan vi det?

Dessverre. Norge og Europa har mye penger, og mye - faktisk milliarder på milliarder av kroner - brukes allerede til å hjelpe. Mange tusen får hjelp. Heldigvis, jenta på bildet over synes å være en av dem, siden bildet er tatt et sted i Europa. Der er hjelpende hender rundt henne.

Men så var det alle de andre, da. Alle de som ikke fanges opp av hjelpende hender og kameralinser i Europa. Vi vet at de er der. Bør ikke de også få hjelp?

Det bør de! Det som er så flott, er denne tanken: Vi kan bruke enormt mange kroner på å hente disse menneskene til høykostlandet Norge - eller vi kan bruke den samme summen penger på å hjelpe disse menneskene i nærheten av sine hjemland. Hjalp vi menneskene i nærheten av der de hører hjemme, kunne vi ha hjulpet 10-20 ganger flere.

Politikerne i det partiet du har stemt på, vet dette. Hvorfor ikke ta kontakt med dem og spørre dem hvorfor de ikke ønsker å hjelpe enda flere mennesker som er i nød?

No comments:

Post a Comment