Sunday, May 3, 2009

I morgen blir hun kastet på gata

I morgen blir en ung kvinne trolig kastet på gata. Hun blir husløs fordi hun valgte å selge seksuelle tjenester fra en leilighet i Oslo. Husverten vil bli informert av politiet og for å unngå å anklages for tilrettelegging av prostitusjon, må husverten kaste kvinnen på gata. Det bør glede seksjonssjef Øyvind Nordgaren i Oslo-politet, samt Arbeiderpartiets Marit Nybakk og Jan Bøhler.

Vi andre kan tillate oss å føle avsky for lovmakere og håndhevere med totalitære personlighetstrekk.

Der finnes nemlig lover man er forpliktet til å forakte. For eksempel dødsstrafflovene i Iran, Kina og USA - EU-loven om rette eller krumme agurker, samt den norske horekundeloven.

Fjernsynsbilder kan være nådeløst avslørende. Jeg glemmer ikke forakten som lynte ut av øynene til Marit Nybakk da hun debatterte med Liv Jessen fra Prosenteret og en prostituert kvinne, som begge var motstandere av horekundeloven. Der og da fornemmet jeg den utrivelige eimen av hykleri. Omsorgen Nybakk hevdet hun næret for de prostituerte, kunne i hvert fall ikke leses i øynene og kroppsspråket hennes. Fanatisk immun mot logikk og gode argumenter fikk Nybakk og hennes kumpaner banket gjennom horkundeloven.

Loven har siden visst seg å ikke ha annen effekt enn å hjelpe overklassesosialister som Britt Schultz og Sissel Rønbeck på bytur. De slipper å se svineriet på gateplan. Etter at forbudet mot å kjøpe sex ble innført i Norge 1. januar, er det få gateprostituerte å se. Men fremdeles er det høy aktivitet på innemarkedet.

Det ser Oslo-politiet som en av sine viktige oppgaver å gjøre noe med. Det er nå en gang slik at det er politiets lodd å være makthavernes nyttige idioter. Derfor sitter de i åttende etasje i politihuset og ringer anonymt til prostituerte, slik at noen av dem kan bli kastet ut av leilighetene sine. I den forbindelse bare nevner vi at årlig er over 40.000 mennesker i Oslo ofre for vinningskriminalitet. Kun 8,2 prosent av innbruddene blir oppklart i Oslo.

Jada, værsågod - hvis du føler trang til å spy, så er det på sin plass å gjøre det nå!

2 comments:

 1. Ja utkastelse er en streng straff.
  Faktisk verre enn å få ei bot.
  Det var det første jeg tenkte.

  Kvinnen var tjekkisk.
  "Dette var trist" sa hun da politimannen røpet sitt ærend.

  Hun hørtes faktisk trist ut.
  Trist og trett.

  ReplyDelete
 2. De kan ikke gi henne en bot, fordi det er ikke forbudt å selge sex - kun forbudt å kjøpe. Det eneste politiet kan gjøre, er å ødelegge muligheten for kvinnen til å utføre tjenesten, som i dette tilfellet å sørge for at hun blir kastet ut fra leiligheten.

  ReplyDelete