Thursday, May 31, 2012

Er Norge på vei mot et orwellsk samfunn?

Et Norge på vei mot et orwellsk samfunn? 


Det er Hege Storhaug i Human Rights Service som lurer, etter at Oslo tingrett har valgt å sensurere vitner tilhørende den politiske høyresiden, mens vitnene som som har venstreorienterte synspunkter skal kunne kringkastes.


Oslo tingrett har besluttet at vitnemålene fra Øivind Strømmen, Lars Gule og Mattias Gardell i ABB-saken kan kringkastes, men ikke vitnemål fra Walid al-Kubaisi, Bruce Bawer eller Ole Jørgen Anfindsen. Det gis ingen begrunnelse for avgjørelsen, som minner om det samfunnet ABB ønsker seg: et totalitært samfunn der ytringer og tanker sensureres, skriver  Hege Storhaug.    
   
Ingen synes å forstå avgjørelsen - de fleste rister på hodet og synes Oslo tingrett rett og slett har foretatt en merkelig beslutning.


– Jeg stiller meg uforstående til at samfunnsdebattanter langt ute på venstresiden kan kringkastes, mens man nekter å vise vitner fra høyresiden, sier tidligere Frp-politiker Jan Simonsen til NRK.

– Det vil bare befeste det inntrykket mange på høyresiden har om at man blir boikottet, og at ytringsfriheten ikke gjelder for dem, slik at de ikke slipper til. Det understøtter jo det Anders Behring Breivik har pekt på, tilføyer SImonsen.