Monday, June 11, 2012

Klassekampen med vrøvl i Verdens Gang

Journalist i VG, Hans Petter Sjøli, trakk Verdens Gang ned i søla på onsdag. Denne tidligere journalisten i Klassekampen, som trolig ble fristet av VGs høye lønninger, spredde sitt venstrevridde tøv over to sider i landets største tabloidavis.  Der kaller Sjøli foredraget til svensken Mattias Gardell i Oslo tingrett for mesterlig.

Den som opplevde Mattias Gardell i retten denne uken, merket et pust av den militans som preger det offisielle Sverige og som selv de borgerlige partiene bøyer seg for.....Graden av brutalitet må sees i sammenheng med at mange mennesker kan sjekke den talen Gardell refererer til og se at hans fremstilling ikke stemmer. Er han så fanatisk at han ikke ser det, eller er det en kalkulert hersketeknikk? Trolig det siste. Debatten er i høy grad blitt et spørsmål om kontroll og makt. I Sverige bruker man knyttnevene både billedlig og fysisk....

Det er derfor ytterst forstemmende at VGs Hans Petter Sjøli i en to siders kommentar onsdag kaller Gardells foredrag for mesterlig og slutter seg til karaktermordet på Hirsi Ali. Sjøli kommer fra Klassekampen. Kommentaren ville passet der med sin retoriske, manipulerende stil. Nå står den altså i Norges største tabloid. VG er blitt et venstresidens Bildzeitung. Jeg vil tro det er flere i avisen som krymper seg.....

Les hele: Frontlinjen Ayaan Hirsi Ali

Leserkommentarer:

Gardell har de siste dager i Oslo fremstått som en giftsprutende, moralsk dverg - og langt fra noen "retorikkens mester" slik denne Sjøli så patetisk uttrykker det.
Sjølis panegyriske hyllest av ekstremisten Gasrdell var pinlig lesning, og jeg tipper dette intellektuelle lavmålet var ekstra pinlig for enkelte av Sjølis langt mer edruelige og oppegående kolleger i avisen.
-ixus90   

Sjøli tror visst at den garntråd han har fått fatt i enden på leder tilbake til Gardell, men om han våger seg til å nøste den opp vil han få seg en ubehagelig overraskelse. Der står nemlig Breivik og venter. Det er hans tråd han følger.
-TheReligiousCynic

Dette er alvorlig fordi det står i Norges største avis. Jeg vil derfor anmode red. om å sende documentartikkelen til VG og be om å få den tatt inn på et sentralt sted. Det norske folk trenger motvekt mot slike folkeforførere som Gardell. Jeg sukker også oppgitt over klovnen professor Aarebrot som sa at jounalistenes politiske syn ikke hadde noe å si for det journalistiske arbeidet.
-Kjetil7