Wednesday, April 15, 2009

Røkke gav Jens en penisforlengerRøkke i krig og kjærlighet

Røkke var en mann med et tvilsomt rykte i aksjemarkedet. Nå lever han opp til ryktet sitt. Surprise!

Røkke gav Jens og Dag Terje den pondusen de trengte for å virke handlekraftige i forhold til næringspolitikken. Røkke gav Jens en penisforlenger som kostet ham 4,8 milliarder i 2007 og et foreløpig ukjent beløp i 2009 og framover.

Nå står Jens tilbake impotent så det holder. Og dermed kommer alt til å handle om politikk framover. Partiet Høyre har alt å vinne på at saken varer og varer og varer, fordi de var de tydeligste kritikerne av oppkjøpet i Aker i 2007.

Det patetiske i saken er Arbeiderpartiets naivitet i forhold til «pioneren Røkke». Gutteklubben Grei i norsk næringsliv blekner i forhold til det nettverket han har bygget i LO og i det politiske miljø.


Risikabelt å kjøpe aksjer i Røkke-selskaper

Røkke har svart belte i ran av minoritetseiere, skriver Arne Strand i kommentaren: Imperiet slår tilbake
Regjeringen og den mektige Wallenberg-familien er imidlertid ikke som andre minoritetsaksjonærer som Røkke kan rane etter eget godtbefinnende, skriver Arne Strand.

- Staten, Wallenbergerne (Saab og Investor, red. anm.) og Røkke eier ikke mer enn 40 prosent av selskapet. De resterende 60 prosentene eies av andre, men heller ikke de visste noe som helst. Det er klart dette skulle vært oppe i en generalforsamling, freste Hegnar, som mener at Røkke er ødelagt for 10 år fremover