Friday, April 10, 2009

Rovdyrkapitalisten Kjell Inge Røkke




Kjell Inge Røkke er rovdyrkapitalismens fremste representant i Norge. Han vet det selvsagt selv, og det er trolig grunnen til at han har gjort hva han kan for å tildekke grådigheten sin med et spiselig, sosialdemokratisk glasur. I tilleg vet han meget godt at nære kontakter med "rørsla" og politikere fra Arbeiderpartiet vil være nyttige - ja, nesten avgjørende, for å kunne manøvrere seg til enda mer profitt. Kjell Inge Røkke har studert Jens P. Heyerdahl - han har vært Røkkes fremste læremester når det gjelder nettverksbygging, med hovedvekt på Arbeiderpartiet og LO.

Som Tore Lindholt sa i dagens Dagsrevy:

- Det sitter en rekke tidligere statsråder i selskapene til Røkke. De sitter ikke der på grunn av sin overlegne forretningmessige kompetanse. De sitter der for sitt kontaktnett, og politikerne, regjeringen i særdeleshet, må være oppmerksom på hva slags fare dette representerer for vårt lille land.

At statsminister Jens Stoltenberg er på fornavn med Røkke og for kort tid siden hyllet Røkke som en pioner, viser at Stoltenberg er en ufattelig naiv mann som forstår lite av rovdyrkapitalismens ufyselige vesen.

Eller som Tore Lindholt sa til Dagsrevyen om Stolternbergs opptreden sammen med Røkke:

- Det var en stupid og pinlig seanse - jeg håper man har lært av den!

Se Dagsrevyens innslag: Advarer mot Røkke-korrupsjon

No comments:

Post a Comment