Tuesday, February 5, 2013

På hodet og ræva ut av landet

NRK radio meldte klokken 16 fra korrespondent Tove Bjørgaas blant annet at attentatutsatte Hedegaard er ”bøtelagt flere ganger” for sin kritikk av islam. Ja vel? Ja, han ble dømt til en bot på 5.000 kroner i landsretten, for så å bli frifunnet av Høyesterett. Hvilket bilde er det Bjørgaas og NRK ønsker å gi folk av ”denne mannen”?

Det skriver Hege Storhaug i artikkelen Bakteppet for rettssaken mot HedegaardLa oss gjøre et tanke­eks­pe­ri­ment. En jour­na­list i Aften­pos­ten over­le­ver såvidt et atten­tat­for­søk. Er det ten­ke­lig at noen ville ha beskre­vet ved­kom­men­des arbeids­plass som den “såkalte Aften­pos­ten, en kje­de­lig avis”? Eller la oss si at en gjeng kato­lik­ker hadde gått ber­serk fordi en eller annen hadde sagt at katolske pres­ter over­vei­ende er noen gri­sete pedoer, ville man ha sagt at den fritta­lende per­sonen “skapte opptøyer”?

Her er det Christian Skaug hos Document som omtaler samme fenomen i artikkelen Doble standarderDagbladets rapportering virker derimot både edruelig og etterrettelig, skriver
Promethevs i en leserkommentar hos Document.

Les også redaktør Hans Rustads artikkel Fordømmelser er ikke nok

Det er meget lett å stille seg bak følgende uttalelse fra Danmark:

Anders Samuelsen, som leder høyrepartiet Liberal Alliances, krever at gjerningsmannen må utvises fra Danmark.

– Det danske samfunnet skal ikke være bløthjertet mot gjerningsmannen. Hvis det er riktig at årsaken er islamkritikk, så bør gjerningsmannen kastes på hodet og ræva ut av landet, sier Samuelsen.

Han sier han «med fornøyelse vil kaste ut gjerningsmannen personlig».

Til slutt: Hvis det er noen som lurer på hvem Tove Bjørgaas er, så er hun ansatt i Nrk Dagsrevyen - en redaksjon som er blitt kjent for å drive med grisete journalistikk, der både løgn og bedrag er en del av arbeidsmetoden.