Saturday, November 19, 2011

Krever rettferdig behandling av Saif al-Islam Gaddafi

Flere krever nå at den arresterte sønnen til tidligere diktator Gaddafi blir behandlet rettferdig.

Nato sier i en uttalelse at de forventer at libyske myndigheter og den Internasjonale krigsforbryterdomstolen (ICC) sørger for å ivareta Gaddafis rettssikkerhet.

Mon tro om "alle forhold" blir tillagt vekt når rettsaken kommer opp? For eksempel at Saif al-Islam Gaddafi vokste opp med en far og i et miljø der det var helt naturlig at familien hadde all makt i landet? Det var den virkeligheten som ble plantet i barna til Gaddafi helt fra de ble født. Vil det også bli tillagt vekt at de ikke hadde noe annet valgt enn å følge farens ordrer?

Jeg tviler sterkt på at slike detaljer får noen som helst betydning når Saif al-Islam Gaddafi blir stilt for retten. Så en rettferdig rettsak kan man bare glemme.

1 comment:

  1. Jeg har tenkt på det samme, synes det var grusomt å se behandlingen hans far fikk,er det disse folkene som nå skal styre i Libya? Stakkars folk! Er også svært betenkt over når vi i vesten skal til andre land og kulturer for å ordne opp, dessverre blir det da ofte enda vanskeligere for folket.Men det er jo greit med land som alltid vet hvem som er skurken, likevel - USA ble veldig ivrig på et regimeskifte i Libya når Gaddafi ønsket gull og ikke dollar for oljen.....vet ikke hva jeg skal tro lenger, men hadde virkelig ønsket Saif kom seg unna og kunne starte et nytt liv en annen plass...

    ReplyDelete