Friday, November 25, 2011

Propagandaverktøyet NRK

Jeg vil anbefale alle om å gå over dette nyhetsinnslaget: http://www.nrk.no/nett-tv/inde...
Propaganda i Nrk Dagsrevyen

Bare se hvordan det er bygd opp. Fra introen til nyhetsankerne. Hvordan de ordlegger seg? De fungerer ikke som seriøse nyhetsjournalistikker, men ensidige propagandaverktøy for Pedersen. Så begynner innslaget. Hvor en kommentator med alvorlig stemme vil opplyse allmuen om at det er så mange der ute som deler terroristens syn, før det kommer frem: "i følge Eskild Pedersen", dvs at også denne kommentatoren er et propagandaverktøy som kun formidler Pedersens holdninger. Men se hva som er tema i denne biten. Meningsfeller til Breivik. Hva var tema i introen? Man trenger ikke være særlig konspiratorisk for å se hvordan Nrk/Auf samkjører terroristen og Frp i samme bås. Så fortsetter det med Eskild Pedersen med egen stemme (og ikke med Nrk's propaganda), hvor han formidler en rekke påstander. Han bruker alle triksene i boka som er vanlig fra venstresiden, han river meningsmotstandernes utsagn ut av kontekst, han tillegger meningsmotstandere meninger de ikke har, og konkluderer på dette. Han kommer jo f.eks med den meget graverende påstanden om at det er mange der ute som deler terroristens syn. Så Eskild Pedersen har ikke fått med seg den brede protesten mot terrorhandlingen. Men Eskild Pedersen får naturligvis ikke kritiske spørsmål. Og han får heller ikke kritiske spørsmål om hva som er sammenhengen med Frp og 22.7. For han er på et Lo-forbund for å prate om 22.7, men velger å fokusere på Frp. For det eneste relevante som er med Frp i forbindelse med 22.7 er at Siv Jensen skrev at "idag er vi alle Auf'ere". Jeg kan ikke se hva mer man kan skrive for å vise at man har medfølelse. Men det kom vel ikke så klart frem i Pedersens tale?

Så var det tilbake til propagandaverktøyet fra Nrk, denne gangen skulle vedkommende promotere Raymond Johansen. Han konkluderte med at Frp var høyrepopulistiske, og at to navngitte representanter formidlet grumsete holdninger. For i følge Johansen så formidlet Frp, som høyrepopulistiske, egentlig de samme ord og uttrykk som høyreekstreme som f.eks Breivik. Og at høyrepopulistiske Frp jobbet med grumset sitt innenfor systemet, mens høyreekstremister, som Breivik, jobbet utenfor systemet. Igjen mange påstander fra Raymond Johansen, ingen kritiske spørsmål.

Så for å toppe dette: Frp får ingen mulighet til å forsvare seg.

Man kan helt åpenbart konkludere med at denne filosofien om at: "terroristen var den eneste ansvarlige" er historie. Nå skal man ta de "slemme" meningene og bruke Breivik som et trumfess. Kort fortalt: Legger man seg ikke på rygg for Ap's fremstillinger, da er man uenig, og husk Breivik var uenig.

Jeg lurer egentlig på hvordan har Ap/Auf/Nrk tenkt. For dette slimete innslaget minnet i stor grad, av hva den samme troikaen gjorde mot dette nettstedet like før. De registrerte vel at siden angrepet på document.no ikke skapte noen reaksjoner, så kunne de gå ett skritt videre. Som tenkt så gjort, og dette skapte heller ikke noen reaksjoner. Det er ingen hemmelighet at Frp er sterkt mislikt, og ja endog hatet i ulike miljøer i vårt land. Men har disse miljøene, som gjerne skryter av hvor beleste de er, glemt sin Arnulf Øverland? "Du må ikke tåle så inderlig vel den urett som ikke rammer deg selv!"

Det som er skrevet ovenfor er fra en kommentar i forbndelse med artikkelen Hvem definerer ytringsfriheten? av redaktør Hans Rustad i Document.no

No comments:

Post a Comment