Thursday, November 24, 2011

Oslo er tapt

«Politiet oppsøkte Sturla Nøstvik da han var på legevakten til behandling etter ranet. De gikk rett på sak. Fra politifolkene fikk Nøstvik vite at unge menn i en ransgjeng hadde utført mange tilsvarende ran på Grünerløkka og områdene rundt de siste ukene.
- De sa at alle har krav på å føle seg trygge, men at de ikke har mulighet til å forhindre ranene. “Vi har tapt byen”, sa de. Så spurte de om jeg kunne gjette hvor mange patruljebiler de hadde ute i sentrumsgatene denne kvelden, sier Nøstvik.
⁃ De ga selv svaret, nemlig at to bilpatruljer var ute. Jeg trodde de tullet, men de sto på at det var alt de kunne tilby befolkningen i sentrumsområdene som beskyttelse, sier Nøstvik. Han legger til at han og kjæresten er blitt godt behandlet av politiet.»

Hvem ranet så Nøstvik?

Aftenposten skriver, og dette ser ut til å betegne et tidsskille i avisens nyhetsdekning:

«En nigeriansk og en gambisk mann, begge 20 år, er siktet for å ha ranet Sturla Nøstvik (36). De nekter seg skyldig. Samme modus er brukt i de andre ranene. Ofrene stoppes på gaten, og føres til et mørkt skjulested som gisler, mens deres konti tømmes. Fra Nøstviks konti fikk ranerne ut 21 000 kroner fra minibankene i 7-Eleven og Narvesen på Carl Berners plass.»

Det skulle være unødvendig, men synes påkrevet å minne om at det er Jens Stoltenberg som er ansvarlig for tilstandene her i dette landet. Han er statsminister og leder for en regjering som har flertall på Stortinget!

Les resten: Samfunnskontrakten er brutt, skrevet av advokat Knut Skjærgård

Les også: Groruddalen. Negative enkelthendelser eller et mønster?

No comments:

Post a Comment