Saturday, November 12, 2011

Terrororganisasjonen Hamas har fått sin biskop

De fleste av oss gir blaffen i hvem som er biskop her eller der. Vi gir rett og slett blaffen i biskopene. For oss fritenkere er biskopene ikke annet enn noen latterlig utspjåkede, statsansatte trollmenn. De burde med fordel heller bruke tiden til fordypelse i bøkene til religionsforskeren Andreas Edwien, fremfor det imbesile våset de holder på med.


Men skulle du være interessert i å vite litt mer om den nyutnevnte biskopen i Borg, Atle Sommerfeldt, så presenterer Document.no det du trenger.


Denne artikkelen, Enda en biskop for venstresiden , kunne aldri vært skrevet av en av våre statslønnede journalister. Ei heller offentliggjort i noen av statens medieorgan.


Her er noen smakebiter fra artikkelen:


.....Kirkens rolle i Sommerfelts øyne er da å ”hjelpe folk til livstolkning og handlingsalternativer”, skriver han i sitt valgmanifest for bispenomiasjonen. Du trodde kanskje kirkens rolle var å peke på Gud, men nei, Kirken skal i stedet endre folks perspektiver på verden.


.....Så hva slags livstolkning kan vi vente oss? Det er ikke mulig å lese AS sine mange Twittermeldinger uten å forstå at denne mannen ikke liker FrP, men liker Audun Lysbakken og SV; at han liker religiøs dialog, men ikke Israel — men han er positivt overrasket over Hamas sin vilje til fred og likestilling — at han liker dagens regjering og han liker selvsagt fotball, slik alle “folkelige sosialister” skal gjøre......Kristin Clemet har blogget skarpt og klart om dette tidligere i år: “Det er nesten patetisk å høre statsansatte biskoper “leke” politisk parti og fortelle oss andre hva som er “riktig” standpunkt — høyt hevet over de egentlige partiene. Det er også veldig provoserende — fordi det dreier seg om en statlig kirke.”


.....Med Sommerfeldt i Borg kan vi bare holde oss fast; han blir vel fast gjest i de riktige programmene og spaltene med sine politiske formaninger, fordømmelser og velsignelser i sitt arbeid med å bedrive politisk ”livstolkning” for oss lekfolk.


Det er gammelt - men noen jobber langsiktig.”Vi skal gjøre skolen verdslig, likesom sykepleien og begravelsen, ekteskapet og fødselsregistreringen. (...) Vi skal slåss uforsonlig med den bestående og offisielle lutherdom, som med andre fordummende sekter. (...) Vi skal ha en pågående og hensynsløs kirkepolitikk, fordi vi mener religionen i og for seg er en privatsak. Barna skal gjøres til sosialister, og det er lærerne som skal gjøre dem til det. (...) Skal vi skape den sosialistiske skolen, må vi ha makten i skolestyrene og i kommunestyrene, og bruke vår makt hensynsløst. (...) Vi vil bort fra alt det barbariske og fra den usunne lære og moral som barna lærer gjennom religions-undervisningen. Skolepolitikk er klassepolitikk.” Edvard Bull, 1923.