Thursday, November 15, 2012

Biskop Tor B. Jørgensen bør holde kjeft

Biskop Tor B. Jørgensen i Sør-Hålogaland bispedømme tar kraftig avstand fra Israels rakettangrep. Nå oppfordrer han til boikott av israelske varer, skriver Nrk.

Israel og dets befolkning ble utsatt for terror fra terrororganisasjonen Hamas, som siden lørdag sendte mer enn ett hundredre raketter inn i den sørlige delen av Israel.

Så bestemte Israel seg for å forsvare seg - de tok livet av terrorlederen, en mann som har terrorisert Israel i flere år.

Nå mener altså en statslønnet trollmann i Sør-Hålogaland at folk bør boikotte israelske varer. Maken til imbesilt vås skal man lete lenge etter.

Pressen burde beskytte mannen mot seg selv ved ikke å videreformidle dumhetene hans.

***


Leserkommentarer hos Document om terroren fra Hamas - og litt om den fortørnede biskopen, også:

Hamas skyter raketter mot israelske sivile så å si hver dag i løpet av året. De rakettene er ikke nyhetsstoff, av en eller annen grunn. Man skulle tro det var litt nyhetsverdi i at folk som strekker høyrearmen og mener at Hitler var sendt av Gud bomber jødiske barnehager, men det synes redaksjonene ikke er noe å skrive om. Det er først når Israel unntaksvis skyter igjen at redaktørene viser interesse. Det skal mye godvilje til for ikke å oppfatte denne prioriteringen som en bias.
http://en.wikipedia.org/wiki/List_of_Palestinian_rocket_attacks_on_Israel,_2012
-joneirik    

Slike som denne Jørgensen kan nok, av verdslige myndigheter, ha fått tittel av biskop. Caligulas hest fikk tittel av konsul. Den Norske Kirke, med slike "hyrder" som Stålsett, Køhn og denne Jørgensen, har ingen krav på respekt, hverken verdslig eller i sakral sammenheng. En oppfordring til alle: Er du ateist eller fritenker, meld deg ut av DNK. Er du troende kristen bør du i et hvert tilfelle gjøre det. Og det er på ingen måte bare det dagsaktuelle forholdet i Midtøsten som tilsier en slik oppfordring.
-kaj60

Det er samme biskop som var saa skamfull over nordmenns "rasisme" og som inviterte sigoeynere til aa bo i "sin" tjenesteboligs hage.
-Breidablikk

Ja. Biskop Jørgensen ville ikke ha sigøynerne innafor dørstokken sin, nei. Selv om det regnet. Og oppholdet i hans hage var avgrenset til en uke ?
Helt tilfeldig var et tv-team til stede og videreformidlet biskopens unike nestekjærlighet til hele det norske folk.
I gamle dager var det noe som het "øyentjener". Det var ikke et honnørord.

-Marit

Denne Biskop Tor B. Jørgensen i Sør-Hålogaland bispedømme er umulig å ta på alvor.
Alle som har sett og hørt dette mennesket på TV må jo bare tenke sitt. Sjelden ser man et så totalt fravær av logisk sans, evne til refleksjon og noe som kan minne om kunnskaper om det han uttaler seg om.
Hans "meninger" om Israel/Gaza er så patetisk uinformerte at det bare blir patetisk. Han alter til å være uten det fjerneste begrep om hva som har skjedd, men uttale seg med patos, det skal han...

 
Jeg synes faktisk synd på kirken som er nødt til å identifisere seg med en slik fremtoning som denne "biskopen". Skal vi le eller gråte?
-plaudon