Saturday, November 10, 2012

VGs Fritjof Jacobsen hoppet ut av vinduet

VG dilter etter Dagbladet og fyller avisen med forbrukerstoff: reising, bil, forskring, prisguider, vinsmaking, trim og helse, og nytt for VG: hunder og kjæledyr. Orker leserne? Eller kan de like godt kjøpe ukeblad?

For første gang registrerte denne leseren en manglende lyst til å lese og i neste omgang kjøpe avisen. Den overflødiggjør seg selv.

Verre er det når også kommentarene begynner å vise tegn på alvorlig forfall. Leder av kommentaravdelingen, Fritjof Jacobsen, begikk torsdag en kommentar med den rammende tittelen: Snublet nesten i seg selv . Det er noe av det pinligste jeg har sett på trykk i en norsk avis.

Man undres på om kommentaren er skrevet på stigende rus i en eller annen form....

....
Selv innenfor panegyrikken er dette pinlig. Her formuleres herkuleanske oppgaver som kun overmennesket Stoltenberg kan påta seg. Hva slags overspent vrøvl er dette? Er Norge lederløst uten rormannen Stoltenberg? Det er slik man snakket om Bismarck på slutten av 1800-tallet. Er vi tilbake i autoritære tradisjoner?

Helstøpt og imponerende? Det går en historie om Jens Stoltenberg som kjørte på en bil utenfor et sykehus i Oslo og la igjen en lapp alle trodde var personopplysninger, men som viste seg å være en kassalapp. Det var flere vitner, og seriøse sådanne. Denne historien, som er viden kjent, har ingen norsk avis meg bekjent våget å omtale, om så bare for å bekrefte eller avkrefte den.


Les hele: VG – noe er alvorlig galt

Leserkommentarer hos Document:

Stoltenberg rygget inn i en parkert bil på Tullinløkka. En pensjonert etteretningsoffiser så dette fra stuen sin og gikk ned og kikket på lappen Stoltenberg etterlot i vinduet - som viste seg å være en tilfeldig kvittering. Det skulle se ut som at han etterlot kontaktopplysninger; en imitert form for hederlighet, altså. Spørsmålet er så om den ene hendelsen er illustrativ for en mer generell tilgang til tingene.

Det er interessant at Jacobsen både kaller Stoltenberg et overmenneske og sier at han er hevet over politikken. Begge deler er fullstendig korrekt. Det Jacobsen belyser er intet mindre enn selve essensen i sosialismen, det innerste i dens "hemmelige" lære. Dvs. det som hører til dens indoktrinering, ikke dens propaganda. Sosialister er overmennesker, hevet over judeo-kristen moral. Og hva annet er politikk enn materialisert moral, når det kommer til stykket? Derfor kan Stoltenberg og Støre uten å blunke sende penger til folk som heiler og benekter Holocaust med den holdningen at det de gjør er "moralsk riktig". Det er bare en helt annen moral enn den folk utenfor sosialismen kjenner til. En moral som sier at det de røde beslutter seg for å gjøre, er pr. definisjon det riktige og gode. Det finnes ikke noe riktig og godt utenfor ideologien. Derfor er f.eks. høyresiden alltid ond og ekstrem og farlig. Kritikk kan bare være uttrykk for mental sykdom hos den enkelte.

At VG omfavner dette minner mest av alt om underkastelse.
-joneirik

***


episoden hvor Stoltenberg i bil som tilhørte LO ( han var ikke statsminister på den tiden) rygget inn i bil på en parkeringsplass og la igjen en blank lapp under vinduspusseren ble omtalt i Dagbladet
Til glede for nye lesere her.
-Christian Skaug