Friday, November 16, 2012

Mener NRK at Israel er den skyldige?

Det finnes mange måter å plassere skyld på. Man kan for eksempel gjøre det slik Nrk gjør. Hovedsaken i skrivende stund på NRKs hjemmeside er at FN har reagert 79 ganger mot Israel.

Tenk det, Hedda. Finnes det noen tvil? Den skyldige i konflikten med Hamas er naturligvis Israel.

Kun slik kan NRKs artikkel forstås.

Greit nok at noe slikt skrives, men etter den artikkelen, kan vi forvente at Nrk også skriver en artikkel om at Hamas så og si hver eneste dag har sendt raketter inn over Israel?

Her kan Nrk få hjelp til artikkelen - en detaljert oversikt over antall ganger terrororganisasjonen Hamas har latt rakettene hagle inn over den israelske befolkningen:

List of Palestinian rocket attacks on Israel, 2012

***


....Her kommer vi til et ganske fiffig knep: volumet på nyhetene er så høyt at det gir inntrykk av at det gjenspeiler dramatikken og voldsomheten i begivenhetene – at Israel bruker storslegga skånselløst. Men det er ikke riktig. Volumet gjenspeiler medienes voldsomme engasjement mot Israel. Det er et engasjement de ikke vil ha påtalt, og redaksjonene er derfor uhyre sensitive for denne type kritikk.....

....Å sende Odd Karsten Tveit til Israel for å dekke den israelske siden er en provokasjon. Intet mindre. De sjefene i NRK som har bestemt å reaktivere Tveit vet utmerket godt hva de får. Tveit skuffer ikke. I dag morges brukte han tiden til å hamre løs på Israels bomberegn over Gaza. Tveit hadde den frekkhet å si at Israel har lykkes å vinne propagandakrigen foreløpig ved å overbevise verden om at det var Hamas som begynte. Men Tveit vet at dette ikke er tilfelle, eskaleringen begynte da israelske soldater drepte en 16-åring i Gaza. Han glemmer at palestinere skjøt med en RPG-rakett mot en pansret IDF-bil og såret to soldater alvorlig som befant seg inne i Israel. Det var en alvorlig provokasjon....

Les hele artikkelen: Nå er de i gang igjen