Friday, July 19, 2013

Høyre ønsket shariaråd i Norge


Voldtatt og dømt til fengsel - ikke uvanlig i Shariastyrte muslimske land. Det barbariske ved sharialover kom plutselig tett på Norge. Dommen mot norske Marte (24), fordi den godtroende unge kvinnen anmeldte en voldtekt i Dubai, kan bli en heftig føljetong denne sommeren, der ikke minst penger og politikk kommer i sentrum. Og mangel på moral, og da ikke fra Marte. Tvert om har hennes atferd gitt storpolitikken et slag i trynet.

.....Men det er også andre som sitter i gjørma. Det norske Utenriksdepartementet (UD), med minister Espen Barth Eide i spissen, prøvde i går å «ta avstand fra dommen», men forsøket ble oppfattet akkurat så ynkelig som det er. «Vi gir henne støtte i prosessen frem mot anke,» skrev Barth Eide på sin twitterprofil, som raskt ble parert av FrPs Per-Willy Amundsen med «Er ikke «vi gir henne støtte i prosessen frem mot anke» diplomatspråk for: «vi foretar oss ingenting”?».

Også Høyreleder Erna Solberg hev seg over twitter, med følgende melding (se forrige lenke): «Middelaldersk menneskesyn, norske myndigheter bør reagere tydeligere». Da kan vi kanskje slå fast at Solberg har lært ett og annet siden hun applauderte shariaråd i Norge i 2003. For på 10 år kan en lære seg mye, men den samme Høyrelederen bør påse at kunnskapen brer seg i hele organisasjonen. For i 2010 foreslo Hordaland Høyre på nytt shariaråd, støttet av Høyres innvandringspolitiske talsmann.


Les hele: Marte midt imot makta