Tuesday, July 23, 2013

Stoltenberg og UD kan ikke stjele æren for at Marte er friOvenstående er en av mine kommentarer hos Human Rights Service. 
Klikk på bildet for større format.

Og i dag ser vi i en kronikk blant annet dette:

"...Det var media som reddet Marte. Emiren i Dubai grep til slutt personlig inn og sørget for Martes benådning. UD våget ikke kreve hennes løslatelse på grunnlag av menneskerettighetsbrudd, og kan ikke få æren for utfallet. Saken synes også å ha blitt behandlet som en hvilken som helst sak hvor en nordmann er tiltalt for lovbrudd i utlandet, inntil den altså sprakk i forrige uke. Martes situasjon var kjent for myndighetene siden mars, tilsynelatende uten at det skjedde noe.

Martes sak viser at internasjonalt press virker. Om enn bare på grunn av frykt for å miste turister, økonomisk støtte eller handel med Vesten. Hvorfor brukes ikke dette mer direkte som pressmiddel overfor totalitære og repressive stater?..."


Det hjelper ikke at Stoltenberg står på TV og skryter utenriksministeren og UD opp i skyene. Alle vet nå at de har vært pinlig  unnfallende og at det var det internasjonale mediepresset som fikk shria-landet UAE til å løslate Marte.