Tuesday, March 20, 2012

Jeg må bare le av Svelgen i Bremanger kommune

Bremanger kommune sa ja til å bosette 15 somaliske og eritreiske flyktninger i bygda Svelgen, som kun har 1.198 innbyggere. Men på grunn av familiegjenforeninger kan tallet øke til 52 før sommeren.

En av de bosatte mennene har 22 barn under 18 år, og har søkt om gjenforening med kone og 11 av barna. Også barna kan i sin tur søke om familiegjenforening med sine søsken og mødre, så antallet kan komme til å øke ytterligere.

Om mannen som har 22 barn har fått alle barna med én kone eller flere, vites ikke. Er det snakk om flerkoneri, vil det bli interessant å se hvordan norske myndigheter vil løse den floken. Kanskje flerkoneri blir tillatt i Norge?

I Sverige, hvor galskapen med nesten fri innvandring har pågått i mange år, finnes det flere eksempler som tilsvarer det Svelgen nå vil oppleve. Kommunen Borlänge i Sverige sa ja til 30 asylsøkere og det kom 1000 slektingar etter dem.

Det er kanskje ikke pent å le, men jeg gjør faktisk det. Bremanger kommune har ordfører fra Senterpartiet og varaordfører fra Arbeiderpartiet. Nå får befolkningen smake konsekvensene av politikken til de partiene de har stemt på. Lykke til!

Les leserkommentarer til berikelsen Svelgen snart vil oppleve, her: Når 15 blir til 52

No comments:

Post a Comment