Thursday, July 2, 2015

Hvorfor er Nrk tyst?


Det hele er ganske merkelig. Knapt en eneste elev i Norge går ut av videregående skole uten å ha hørt om Sangen om den røde rubin, som er tittelen på en roman av Agnar Mykle. Boka ble politianmeldt på grunn av dristige seksualskildringer. En omfattende rettsprosess førte først til at boka ble konfiskert og forbudt i 1957, De fleste som i årenes løp har fulgt med på diverse kulturprogrammer på nrk vil også ha bli minnet om dette forbudet. Sangen om den røde rubin har blitt et ikon for venstresiden, som ikke minst benyttes flittig for å sverte den kulturen som en gang hersket i landet.

På den andre siden er det knapt en eneste skoleelev i dette landet som noensinne har blitt fortalt om De Rødes inndragning av Langelands bøker etter krigen. Langelands bøker var nemlig ikke søt musikk eller skinnende rubiner for en rød maktelite som så rødt når de avslørende bøkene ble publisert. Hele maktovergrepet er et ikke-tema i norsk skole. Ingen dokumentarer på nrk eller historiske programmer vil heller belyse disse hendelsene. Ennå.

Dette asymmetriske misforholdet viser så tydelig hvordan vi i dette landet er under ideologisk skolering av en og "voksenopplæring" fra en rød kultur- og politikerelite.Jeg er glad at document.no setter søkelys på denne uretten og dermed bidrar å gi Langeland den heder og rehabilitering som han fortjener. Før eller siden vil han bli renvasket og de feige avslørt.

Leserkommentar hos Document til artikkelen: 
Avduka byste av “ikke-personen” Langeland

No comments:

Post a Comment