Saturday, September 21, 2013

Ville tilstander i Sverige

Migrationsverket i Sverige er der de intervjuer flyktninger og gir opphold eller avslag. Nedenfor kan du lese hva en ansatt har å fortelle om tilstanden. Den ansatte er naturligvis anonymisert, i motsatt fall hadde vedkommende mistet jobben og blitt sosialt utstøtt. Migrationsverket er, som resten av Sverige, blitt det rene galehuset!

Det er dette Audun Lysbakken og Jan Egeland tok av seg hatten for og ønsket det samme i Norge!

Det är Migrationsverket – ta daa!!! – som har skapat situationen. Situationen där det sedan länge bara finns två vägar att gå – antingen distansera sig själv genom bikten på denna blogg eller sjunga med i kören. Och för den som sjunger med kören och när det sedan kraschar, gäller det att försöka att inte stå i främsta ledet.

Här på Migrationsverket utreder vi inte återkallelser.


Här på Migrationsverket vet vi inte ens hur identitetshandlingar ser ut för ingen vill visa dem och dessutom så finns det inte plats för det momentet i Lean.

Här på Migrationsverket vågar handläggare knappt ställa frågor till barn.

Här på Migrationsverket kan handläggare inte ens nämna bevisgradernaoch än mindre förklara vad de betyder.

Här på Migrationsverket går man just nu i Leans tecken på så kallad ”uppskjuten invandringsprövning” och de som vill ha PUT på familjeanknytning och befinner sig utomlands får fortsätta med det. De får PUT i alla fall. Som en ”bra att ha-grej”. För annars proppar det upp i Lean…

Här på Migrationsverket lär sig idioter att om de säger de rätta sakerna så går det bra – och säg helst Lean några gånger i varje mening!

Här på Migrationsverket ställer vi inte längre några frågor om hur någon har tagit sig till Sverige – det momentet ingår inte i Lean.

Här på Migrationsverket kan istället beslutsfattare numera officiellt gå ochtro att asylsökande simmar till Sverige, så frågor om resvägar är därför helt onödiga – för tio år sedan hade det blivit dumstruten direkt, men om barabeslutsfattargalningen kastar in Lean i ekvationen så går det bra.

Här på Migrationsverket handlar asylprövning numera om att en handläggare som jobbat några veckor skriver av den pratbubbla som en asylsökande berättat och sedan går till en beslutsfattare – som, nota bene, inte ens är med under utredningen – och där gör ett kort referat av samma pratbubbla. Sedan är det klart. Beslutsskrivandet går helt på malltext.

För det är våra högsta chefer och jurister som hittat på PUT för syrier!

Det kallas av en del bedömare för ”en häpnadsväckande naivitet”. Och det är de högsta cheferna på myndigheten som gjort detta. Med stöd och hjälp av 200 experter och chefer och mellanchefer och räknenissar och all annan ballast. Föreställ er sedan hur det ser ut på ”verkstadsgolvet”… Där det handlar om tid och kvantitet – aldrig om innehåll!

Om fantasin inte räcker till hos er som läser detta så ser det ut som jag beskriver det. Jag vet, för jag jobbar här på Migrationsverket.