Monday, August 5, 2013

Stortingets omdømme er svekket av personalsjefen

Advo­kat Jon Wessel-Aas mener at stor­tings­re­fe­ren­ten som mis­tet job­ben etter å ha pos­tet ram­salt kri­tikk av Eskil Peder­sen på Face­book, blant annet med bruk av ord som “barneof­ring” om Utøya-flukten, urett­mes­sig har fått inn­skren­ket sin ytrings­fri­het av arbeids­gi­ve­ren – en ikke helt uve­sent­lig pro­blem­stil­ling, som vi har sett ved noen anledninger.....

"Stortingsreferenten mener selv at tidligere Dagblad-journalist Beate Nossum er kilden. Hun var også en motdebattentene som trakk opp temperaturen på den FB-tråd-debatten som førte til at han fikk sparken. Beate Nossum jobber nå som påvirkningsagent i spinndoktor-selskapet til de to tidligere AP-toppene Bjarne Håkon Hanssen og Jan-Erik Larsen (http://www.firsthouse.no/menne.... Stortingslobbyist Beate Nossum er også samboer med stortingsrepresentant Anette Trettebergstuen (http://www.na24.no/article3502.... Som igjen er bestevenninne med partikamerat Eskild Pedersen. Trettebergstuen har tidligere rettet så emosjonelle angrep på dem som kritiserer Eskild Pedersen, at dette flere ganger har ført til avisoppslag (Trettebergstuen forsvarer sin nære venn Eskil Pedersen ved å skrike ut på Twitter: http://h-a.no/Nyheter/Nyheter/.... Fra stortingsreferenten på mandag omtalte Eskil Pedersen på sin private FB-vegg, til han tirsdag fikk brev fra stortingsadministrasjonen om at han hadde fått sparken, tok det under 24 timer (Stortinget truer ytringsfriheten skriver advokat: http://www.dagbladet.no/2013/0.... Sådan er saksbehandlingen i sosialdemokratiet Norge. "Mer demokrati og åpenhet" er i ferd med å bli et like makabert slagord som "Arbeid Macht Frei"."
-JB 

Les hele: Omdømme meg her og omdømme meg der

Les også Gunnar Stavrums kommentarartikkel som fortsatt er relevant:
Heksejakt og sannhet


....Nettavisens to artikler bringer fakta, vitneskildringer og vurderinger ingen har bestridt.

Likevel har det vært en massiv kampanje for å få oss unna denne saken.

To av Arbeiderpartiets stortingsrepresentanter og den tidligere sentrale Ap-politikeren Jan Erik Larsen, som nå jobber i PR-firmaet FirstHouse, har kjørt hardt.

Og de har fått støtte av kommentator Hege Ulstein i Dagsavisen, som skriver at “smakløse antydninger om at de om bord i båten kunne handlet annerledes og reddet andres liv ligger tykt mellom linjene i en artikkel om skrogets evne til å motstå kuler”.

Vår pressekollega vil stanse journalistikken: “Saken burde aldri vært publisert. Hva skulle de som var om bord liksom gjøre? Dra tilbake til øya og bli skutt i hjel?”.

Her tror jeg at Dagsavisens kommentator gjør seg dummere enn hun er.....