Tuesday, August 6, 2013

Voldsvenstre i Sverige. Hva med Norge?


Vi har sett liknende i Norge, for eksempel Blitzpøbelen og Sos-Rasisme. Her gjelder det Sverige:


Vänsterliberal media har länge velat framställa det som att det politiska våld som förekommit i Eskilstuna och på andra platser i Mälardalen under senare tid skulle handla om ett krig mellan den extrema vänstern och den extrema högern. Nu tvingas man dock krypa till korset och erkänna att man haft fel. Så gott som samtliga av attentaten har iscensatts av den autonoma våldsvänstern, de flesta av en grupp som kallar sig Revolutionära Fronten.

De flesta av gruppens medlemmar är hemmahörande i Eskilstuna och det är också där som många av attackerna har ägt rum. Så här säger en talesperson för gruppen till media:


– Vi har aktivt sökt upp och helt enkelt attackerat personer som vi anser har en militant fascistisk organisering, vilket är ett hot mot oss och även mot arbetarklassen och arbetarrörelsen på sikt, fysiskt.

Den bilden bekräftas även av polisen. Den militanta vänstergruppen Revolutionära Fronten har varit verksam i tio år men har på senare tid intensifierat sina våldsaktioner i Mälardalen. Polisen uppger att gruppen har utfört ett 30-tal våldsdåd i bl.a. Eskilstuna och Västerås. Det skall jämföras med att personer från högerextrema grupper under samma period gjort sig skyldiga till endast något enstaka brott..

Upptrappningen från den autonoma vänstern är enligt talespersonen en medveten strategi grundad på en vilja att bli mer offensiv i sina attacker och skaffa sig en starkare militant kapacitet. Verksamheten består av bl.a. telefonhot, klottrade hot mot personer på eller i närheten av deras hem, kemikalieattacker och misshandel. Revolutionära Frontens talesperson beskriver för media hur det gick till när gruppen den 20 april i år för tredje gången utförde ett attentat mot en 27-årig mans hem i Torshälla pga att man inte gillar mannens politiska åsikter.


– Ett antal av våra aktivister åkte ut till adressen för att ta sig in i lägenheten och helt enkelt attackera personen som bodde där. Personen var inte hemma och då valde aktivisterna på plats att attackera lägenheten istället och helt enkelt totalförstöra den.