Monday, October 22, 2012

Bør leses av alle politikere

Forfatteren Lily Bandehy sier at norske politikere er feige. Forfatteren mener kvinnesynet i Koranen er krenkende for hele menneskeverdet.  Lily Bandehy tilhører det såkalte LIM - nettverket av sekulære muslimer.

- Når den norske stat aksepterer hijab i politiet, militæret og skolen, når de aksepterer bønnerom på offentlige steder, svikter staten innvandrerkvinnene fordi hijab og bønnerom har ikke noe med religion å gjøre. Istedenfor at de som kommer fra Midt- Østen integrerer seg i det norske demokratiet, skal det norske samfunnet tilpasse seg til dem. Dette viser at våre politikere er for feige til å klare å forsvare viktige verdier i møte med ekstremister som ønsker å ødelegge deler av demokratiets grunnlag, sier iransk/norske Lily Bandehy, som for kort tid siden var i Brønnøysund for å markedsføre sin debutroman " En slette av valmuer" . ....

- Jeg tok med meg drømmen jeg hadde om Europa. At her er det annerledes: Likestilling og lovverk gjelder alle, og kvinner er beskyttet av landets lover. Men etter hvert erfarte jeg at patriarkalsk klankultur allerede er blitt flyttet til Norge og har et fritt liv her, sier Bandehy.

Les hele: - Norske politikere er for feige