Sunday, April 15, 2012

Hadde vi bare hatt flere journalister som Arnt Folgerø

Som en av ytterst få journalister forteller Arnt Folgerø den usminkede sannheten om norsk asylpolitikk. I en kronikk i Aftenposten, Den villedende 
asylsannheten, skriver Folgerø blant annet dette:

"....Norsk asylpolitikk er et eksempel på et område av samfunnslivet der vanlige krav til kritisk holdning, sannhet og etterrettelighet er suspendert av alle medier og av det store gross av politikere og samfunnsborgere. I en slik situasjon kan for eksempel Venstre-leder Trine Skei Grande i det uendelige gjenta at Norge har den strengeste asyl- og flyktningepolitikken i Europa, mens sannheten er at Norge, i forhold til folketallet, ligger på topp i Europa. Men det hjelper ikke, for det er ingen journalister eller andre som konfronterer Skei Grande med løgnene hennes...."

"...I Norge er håndtering av asylsøkere en «milliardindustri» som styres av et sentralt byråkrati med 1200 ansatte og som sammen med den lokale asylsøkerhåndteringen i kommunal og privat regi sysselsetter tusenvis av mennesker. Ethvert annet område av samfunnslivet der kriminalitet, svindel og sterke økonomiske interesser hadde vært et så sterkt innslag, ville uten videre ha blitt underkastet grundige offentlige gransking og kontroll, men det gjelder ikke asylsøkervirksomheten...."

Det er nesten synd at Arnt Folgerø nå er pensjonert journalist. Han burde vært sjefredaktør i Aftenposten eller kringkastingssjef i Nrk!

Les hele kronikken: Den villedende 
asylsannheten

No comments:

Post a Comment