Tuesday, February 14, 2012

Angsten er synlig i øynene hans

I brøkdelen av et sekund står hele hans fremtid på spill. Han vet at om han uttaler det unevnelige, så er løpet kjørt for hans del. Adjø til jobben i avisen Sydsvenskan, karrieren vil være finito.

Et lite sekund er stillheten øredøvende i tv-studioet. Alle holder pusten. Det er nå det gjelder. Skal han gå i fellen og si i-ordet som programlederen Anna Hedenmo selv aldri ville tatt i sin munn?

Angsten er synlig i øynene hans. Men han glir raskt ut av boaslangens dødsgrep. Han sier:

Ja, hva sier denne stakkars mannen i tv-studioet til en programleder hvis fremste oppgave ikke er å være journalist, men statlig desinformatør? Hvor våggale kan vi forvente at noen skal være i et land der fortielsen har blitt norm og fordømmelsene katastrofale for dem som ikke adlyder?

SVT:s ”Agenda” gjorde det igen. Än en gång har redaktionen lyckats mystifiera verkligheten och föra tv-tittarna bakom ljuset. Anna Hedenmo kan åka hem med en förnöjd trudelutt på sina läppar....

Givetvis vet Anna Hedenmo. Liksom alla sina journalistkolleger i hela Sverige vet hon varför ”det händer” i Malmö – varför fler än tjugo personer har skjutits ihjäl i staden de senaste två åren och hundra har utsatts för mordförsök....Les resten av historien her: Söndagskrönika: Det onämnbara

No comments:

Post a Comment