Monday, February 13, 2012

Hva er det Aftenposten, Dagbladet og VG skjuler om terroristen ABB?

Terroristen, ABB, var i en kort periode aktiv hos Document. Dagen etter terrorangrepet publiserte redaktøren av Document alle leserinnleggene ABB hadde skrevet. Ingenting skulle holdes skjult.

Men det var ikke hos Document ABB var mest aktiv - det var hos Aftenposten, Dagbladet og VG. Det var der terroristen fant sitt miljø. Politiets etterforskning har slått fast at ABB var mest ekstrem på de nevnte avisenes nettsider.

Hvilke ekstreme synspunkter kom terroristen med hos Aftenposten, Dagbladet og VG?

Det vil ikke de tre nevnte avisene publisere.

En av Documents lesere sier det slik:

"Hvis ikke Aftenposten, VG og Dagbladet handler frivillig og viser hva for et materiale de gjennom flere år publiserte for Behring Breivik, så burde det vel være mulig å få frem materialet ved hjelp av politiet?

En annen ting er dette med at "han kom fra et miljø". Alle kan i dag se at han ikke fant noe miljø hverken hos Frp eller hos Document for den del. Men hos VG, Aftenposten og Dagbladet har det åpenbart vært tale om resonnans; der har produksjonen hans antatt et svimlende omfang gjennom en årrekke. Den eneste logiske slutningen er at miljøet han kom fra er det samme som nå prøver å skjule flere års tekstproduksjon.

Vi vet så mye som at VG, Dagbladet og Aftenposten har innarbeidet løgnen som modus operandi når de støter på problemer. Aftenposten og VG påstår at de aldri har trykket Karikaturene, for eksempel. Men det gjør de jo bare fordi de vitterlig trykket dem i sin tid. Dagbladets Lars Helle insisterer på at Ytringsfriheten beskytter Dagbladets rett til å fremsette løgner, selv etter at det synspunktet kostet avisens aksjonærer mer enn 2 millioner kroner og nederlag i retten.

I en darwinistisk virkelighet kan man vinne på denne måten, slik Putin "vinner" i Russland. Men hvem ønsker seg egentlig et slikt samfunn?Breiviks tilgang er også darwinistisk, intet er sant og alt er tillatt. Var det den setningen han lærte av miljøet hos de store avisene? Eller var det tale om gjenkjennelsesens tiltrekningskraft? "
-joneirik         

            

Les hele: ABB og pressen – hvor er åpenheten?

No comments:

Post a Comment