Wednesday, February 15, 2012

NFFs årskonferanse: Velkommen til et absurd teater

Norsk faglitterær forfatter- og oversetterforening, NFFs årskonferanse skal handle om ord og handling: kan forfattere bære et ansvar for voldshandlinger?

Til å belyse dette har de invitert Matthias Gardell som hovedtaler, og Lars Gule, som har fått stipend fra foreningen for å skrive om “forholdet mellom ord og handling”.

Stort tydeligere kan man ikke illustrere hvor problemet ligger. Man kan velge å se dette som et stykke absurd teater: En tidligere terrorist in spe skal skrive om dagens ekstremisme uten å ha tatt et oppgjør med sin egen ekstremisme. En ivrig forsvarer av islamismen skal opplyse om islamofobi.

Det hadde vært underholdende, men det er ikke teater, og forsamlingen vil neppe forstå eller se den humoristiske siden.....

.....Det finnes en affinitet mellom leninistene og de såkalte kontrajihadistene av Anders Behring Breiviks type: de er begge grepet av ordene. Manisk. Begge er opptatt av de rette meninger, av forrædere, og ser det som sin oppgave å ødelegge motparten....

Les resten her: Ord som veies og måles

Noen leserkommentarer til artikkelen:

Det er stygt å si det, men NFF blir bare mer og mer latterlig. Jeg tok en titt over hvem de har gitt stipend til i forbindelse med 22.7-bøker. Så og si alle sammen er et godt stykke på venstresiden. Så Rustad er virkelig inne på noe. Denne foreningen kommer fra en meget totalitær filosofi, og det er jo ingen stor hemmelighet at totalitære idealer ikke har sans for ulike meninger.
-smokewater

***


Jeg tror man først som sist må innse at disse multikulturalistene ikke har noen som helst interesse av noen "diskusjon" eller "debatt". Nei, de vil kneble og skjelle ut alle som er uenige. Deres "debatt" er en ren enveiskjøring omtrent som islamistenes debatt. Underkast deg, ellers...!

Hvor lite tolerante disse menneskene er, selv overfor innvandrere som ikke er enige med dem, illustreres greit av et par tråder på Verdidebatt:

En innvandrer ved navn Hanni Afsar har ytret seg kritisk til ting Lars Gule har skrevet:

kommentar 110:
Verdidebatt

Gule svarer da:
"Jeg vet ikke om det er noe poeng å diskutere virkelighet og virkelighetsoppfatning med en person som kaller seg Afsar, og som dermed med sitt nærvær signaliserer at Norge ER et flerkulturelt samfunn samtidig som han ønsker denne realiteten endret."

Den samme Afsar har støttet enkelte av Anfindsens poenger. Det skal man ikke gjøre når man er innvandrer:

kommentar 348:
Verdidebatt

En viss Njål Kristiansen skriver som svar:

"Hanni Afsar; Jeg må bare spørre deg. Har du forstått at Anfindsen misliker at din etniske gruppe migrerer til Norge? Har du forstått hvilken motstand som ligger mot ditt folk som gruppe, men dog ikke som enkeltindivider?
Han har definert dere som undermåls, inkompatible....... ja i det hele tatt..... som lite verdige til å innta en plass i Riket. Er du komfortabel med ditt forsvar for nettopp ham?"

Man kan jo bare begynne å telle hersketeknikker, usannheter og logiske feil i disse svarene. Sa noen "hatespeech"? Jeg aner en nedlatende holdning om at innvandrere ikke er mennesker som kan tenke selv, kun stakkars ofre som ikke vet sitt eget beste.

Er det i det hele tatt noen vits å diskutere med slike mennesker?
-thorr2010

1 comment:

 1. "Knivdrap på mann"
  - Natt til torsdag

  Tsjetsjenere har "kranglet" på asylmottaket i Sandnes.

  Hva skal vi tro om drapsofferet? En annen asylsøker, eller en ansatt ved mottaket?

  Trenger vi virkelig flere tsjetsjenere og andre muslimer som "asylsøkere" til Norge nå? På tide at de islamske statene selv tar imot sine egne "asylsøkere", og ikke koloniserer fredelige stater i Europa?

  ReplyDelete