Friday, April 19, 2013

Aftenposten knebler feiltanker

Her er en leserkommentar hos Document om Aftenpostens forsøk på sensur av sine lesere. Feiltanker aksepteres ikke av Aftenposten:

"For oss som tidligere har lidd under denne formen for maktmissbruk og protestert for døve ører, er det godt å se at noen har giddet å ta seg bryderiet med å dokumentere at det foregår. Moderatroer på norske nettaviser har lang tradisjon med å manipulere, sile, sensurere og kneble såkalte feiltanker. Det er på tide det taes en grundig debatt om hvordan debattmoderatorer i norske aviser jobber og hvor stor individuell frihet de har til å "bruke skjønn". Noe av de mest provoserende politiske overgrepene jeg selv har opplevd er direkte skamløs maktmissbruk fra moderatorer på blant annet Aftenposten.
Folk som spiller onlinespill kjenner til uttrykket Badmin. En administrator som gjerne har kjøpt seg administratorrettigheter på en spill-server bare for å bedrive juks og fanteri. En badmin kaster gjerne ut alle som er flinkere enn ham selv, truer hans posisjon på hvilken som helst måte, eller styrer spillets gang med å feks. kicke ut en spiller på motstanderlaget som er i ferd med å oppnå noe stort eller er i besittelse av ressurser Badmin selv ønsker å ta kontroll over. Det er nøyaktig det samme avisenes moderatorer holder på med. Dette er fryktelig provoserende i spill, men i virkeligheten er det langt mer alvorlig og selvsagt langt mer provoserende..
Aftenposten kjørte for en tid tilbake en serie hvor en kunne sette inn info over hvor en føler seg utrygg i Oslo. Forsøkte med følgende:
"Her er det ikke alltid like kult å være etnisk hvit om natten" Sensurert bort
"Eneste stedet i byen hvor jeg har sett sverdkamp" Sensurert bort
"Her er det til tider mye baluba på visse tider av døgnet. Spesielt i "turist" sesongen": Sensurert bort
"Har bodd her i snart 5 år. Mye slåssing og uro varme sommerkvelder i relasjon med dopdealing" Sensurert bort
"Er blitt forsøkt slått ned uten grunn to ganger på dette stedet bare i sommer" Sensurert bort
Per i dag er det kun en post som har sluppet gjennom sensuren på dette kartpunktet: "Er blitt rana her". Så på kartet ser det ut som om dette er et sted hvor en person har blitt ranet. I løpet av de siste årene har det vert gruppeslagsmål med 30-40 involverte her, slåssing med sverd, knivstikking, drap og sist for to dager siden en stygg overfallsvoldtekt. Men ettersom Aftenposten nekter å forholde seg til sannheten gjenspeiler ikke tryggheteskartet deres noe av dette i det hele tatt. Med andre ord bedriver de regelrett manipulasjon og svindler det norske folk.
Aftenposten kunne like godt sendt meg et brev hvor det sto at jeg ikke har lov å kommentere hos dem fordi de ikke liker at jeg forsøker å ødelegge løgnene deres. De kan umulig ha begreper om hvor intenst og inn i beinmargen de provoserer sine lesere med denne adferden.
Nydelig at de får seg en velfortjent smekk over fingrene. Måtte det bli mer fokus på dette med moderatormisbruk i fremtiden."
 
Les mange flere leserkommentarer om Aftenpostens stalinistiske holdning her: